Angel4me.be linkt business angels aan ondernemers

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

BAN Vlaanderen lanceert het webplatform angel4me.be, dat starters en groeiers in contact brengt met business angels die op zoek zijn naar een interessante investering.

BAN Vlaanderen lanceert het webplatform angel4me.be, dat starters en groeiers in contact brengt met business angels die op zoek zijn naar een interessante investering.

Het Business Angel Network Vlaanderen hoopt met angel4me.be een antwoord te kunnen bieden op de wildgroei aan crowdfunding-platformen in België en Europa. “Angel4me.be is zeker geen reactie tégen crowdfunding”, benadrukt algemeen directeur van BAN Vlaanderen Reginald Vossen. “maar business angels zijn nu eenmaal belangrijk voor startende ondernemers. Met dit webplatform proberen we op een moderne manier beide partijen bij elkaar te brengen.”

Niet iedereen wordt toegelaten op de site, en de dossiers zijn enkel opvraagbaar door leden van BAN Vlaanderen. “Angel4me.be wil zo discreet mogelijk te werk gaan”, klinkt het. “Tijdens een eerste selectie wordt het kaf van het koren gescheiden: niet elke aanvraag krijgt zo maar een plaats. In een latere fase kunnen ondernemers de status van hun project aanpassen. Opdat potentiële investeerders kunnen volgen hoe groot het bedrag is dat nog geïnvesteerd moet worden, en hoeveel angels er al zijn ingestapt.”

Uit recente cijfers van BAN Vlaanderen blijkt wel dat business angels steeds vaker de vinger op de knip houden. Zijn er nog wel voldoende ‘smart money’-investors actief op de markt? “Het is een flinke uitdaging om langs beide kanten voldoende partijen te vinden”, knikt Vossen. “Business angels zijn voorzichtiger geworden, ze investeren meer in schijfjes, en de processen duren langer.”

“Maar de echte bottleneck zit toch nog aan de kant van de goede projecten. Ondernemers bereiden zich ook slecht voor wanneer op zoek gaan naar geld. Misschien kan Angel4me.be hen aansporen om daar iets aan te doen.”

BAN Vlaanderen zag het levenslicht in 2007, en kon zijn ledenaantal optrekken van 90 toen tot 220 vandaag. “Onze community is wel degelijk een investeringsgemeenschap”, aldus de directeur. “In die zin onderscheiden we ons toch van BetaGroup, dat met BetaInvest ook een koppeldienst tussen starters en investeerders heeft ingericht.”

“De BetaGroup-community is erg divers”, klinkt het nog, “terwijl onze angels een duidelijker en doelgerichter profiel hebben. Dit gezegd zijnde doet BetaGroup interessante dingen, en sluit ik een samenwerking niet uit.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content