Antwerpen scoort award en subsidie voor startupbeleid

Antwerps burgemeester Bart De Wever tijdens een bezoek aan New York. © Belga

Antwerpen wint een internationale award voor zijn inspanningen rond startups. Tegelijk haalt het een stevige Europese subsidie binnen om aan te kopen bij startups.

De stad wint de Local Policy Leadership Award for Startup Nations, uitgereikt door het Global Entrepreneurship Network. Dat is een internationale organisatie van bedrijven en overheden gesteund door het investeringsfonds Kauffman Foundation. Vanuit België is Startups.be lid.

“Antwerpen is een buitengewone, atypische proeftuin voor ondernemerschap, een echt testgebied: als het in Antwerpen lukt, zal het overal wel lukken”, zegt burgemeester Bart De Wever in een verklaring. De Local Policy Leadership Award wordt voor het eerst uitgereikt. Verder worden er ook prijzen uitgereikt voor National Policy Leadership en Groundbreaking Policy Thinking.

“Antwerpen is aan een forse inhaalbeweging bezig en boekt op korte termijn hele knappe resultaten”, zegt Karen Boers van Startups.be. “Er wordt nauw samengewerkt met privépartners en men maakt slim gebruik van de dynamiek die er vandaag rond startups en groeibedrijven bestaat. Met de award op zak kan Antwerpen nog sterker het voortouw nemen in de voortschrijdende digitalisering van de economie en de samenleving.”

2 miljoen euro

Ongeveer gelijk met de award krijgt Antwerpen ook de Europese subsidie ‘Select for Cities’. De stad krijgt die voor zijn programma Buy From Startups dat het samen met IT-dienstenleverancier Digipolis heeft opgezet. Samen met Helsinki en Kopenhagen krijgt de stad 5,6 miljoen euro waarvan ruim twee miljoen euro voor Antwerpen. Daarmee kan de stad digitale bestellingen doen bij startups.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content