Antwerpse start-up Avantida opent kantoor in Polen

Luc de Clerk. © web
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Avantida, een Antwerpse start-up die applicaties ontwikkelt voor de havensector, heeft een eerste antenne geopend in het buitenland. Het softwarebedrijf stelt vijf mensen tewerk in het nieuwe kantoor in het Poolse Krakau.

Avantida ontwikkelt software voor de logistieke sector, onder meer om het hergebruik van containers in te plannen. Transporteurs kunnen online nagaan of er vracht moet worden opgehaald in de buurt van de initiële bestemming, zodat ze niet leeg moeten terugrijden naar de haven. Dankzij de toepassing reUse is er zo al ruim vier miljoen kilometer bespaard door 1500 transporteurs.

eGate laat transportbedrijven toe om containers zonder transitdocumenten naar het hinterland te transporteren, en met eCoreor kan men pincodes genereren voor containerbeveiliging.

Avantida ging eind 2012 van start, en de software wordt intussen gebruikt door 12 rederijen in de Antwerpse haven en ruim 1500 transport- en logistiekbedrijven in 21 landen. Alle toepassingen draaien in de cloud en worden aangerekend volgens een pay-per-usemodel.

Drie doelstellingen

De Poolse collega’s worden in drie domeinen ingezet. Gebruikers van Avantida’s toepassingen krijgen via de servicedesk assistentie in Engels, Duits en in het Pools. Een andere taak voor de nieuwe vestiging is softwareontwikkeling. Daartoe zal het team op korte termijn uitgebreid worden tot tien medewerkers. Ten slotte heeft Avantida ook commerciële ambities in Polen.

“Krakau is voor ons de poort naar Oost-Europa”, legt ceo Luc De Clerck uit. “Er is in de regio veel containertransport en dat opent perspectieven voor Avantida. Deze tweede vestiging is dus een eerste stap naar de internationalisering van onze diensten.”

“Daarnaast kunnen we met nearshore softwareontwikkeling ook iets gemakkelijker blijven investeren in onze toepassingen en klanten, en voortbouwen aan de toekomst.”

Het hoofdkwartier en beslissingscentrum van Avantida is gevestigd bij de Antwerpse haven. Avantida wil in 2015 een omzet van 4,5 miljoen euro realiseren, een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Daartoe plant de onderneming dit jaar het Antwerpse model te kopiëren in andere Europese zeehavens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content