Antwerpse start-up brengt open source oscilloscoop uit

. © .

Na een succesvolle Kickstartercampagne lanceert de Antwerpse start-up LabNation zijn open source usb oscilloscoop voor het grote publiek.

LabNation haalde vorig jaar 322.697 dollar op bij bijna 1.500 fans om de oscilloscoop te ontwikkelen. Met het toestel kan je elektrische signalen meten, de makers mikken dan ook op gebruikers van minicomputers zoals de Raspberry Pi en Arduino. Het toestel is online te bestellen voor 229 euro.

De Oscilloscoop functioneert ook als logic analyser en golfgenerator. Het krijgt stroom via usb en komt met bijhorende software die compatibel is met Android, OS X, Windows 7 tot 10 en Linux-distro’s Ubuntu en Debian. Op iOS werkt de software enkel op toestellen met een jailbreak.

Het toestel zelf meet 110 X64X24,2 millimeter en weegt 158 gram. Er zijn twee analoge kanalen met een samplefrequentie tot 100 MS/s en een -3dB bandbreedte op 30 MHz. Het ingangssignaal heeft een bereik van ±35 V met een 1 MΩ / 1pF impedantie en een 8 bit precisie en een maximale resolutie van 2,5mV.

De Oscilloscoop van LabNation
De Oscilloscoop van LabNation© .

Voor de logic analyser zijn er 8 ingangskanalen die je zelf kan instellen. Er zijn via de softwre een aantal standaard protocoldecoders, maar gebruikers kunnen ook zelf decoders maken. De 1-kanaals golfgenerator kan arbitraire golfvormen maken met een datasnelheid to 50MS/s en uitgangsniveaus van 0 tot 3.3V. De digitale generator heeft vier kanalen tot 100MS/s bij 3.3V of 5V.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content