Apple nodigt ‘Showpad’ uit

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Het Gents bedrijf is uitgenodigd om een demo te gaan geven van hun product.

Het Gents bedrijf Showpad is door Apple uitgenodigd om op de hoofdzetel in het Amerikaanse Cupertino een demo te komen geven van hun product. “Meer weet ik zelf nog niet. Ik heb een e-mail ontvangen, maar moet hen later vandaag nog bellen”, zegt een enthousiaste Pieterjan Bouten. “Mogelijk willen ze onze oplossing zelf gaan gebruiken in hun Apple-winkels. We zijn in ieder geval benieuwd”, klinkt het.Samen met Peter Minne en Louis Jonckheere, richtte Pieterjan Bouten in mei vorig jaar het bedrijf Showpad op als een spin-off van het mobile agency In The Pocket. De winst van In The Pocket werd geherinvesteerd in de uitbouw van Showpad, dat voor het overige op eigen middelen draait. Ondertussen bestaat het team wel al uit 7 mensen.

Sales via iPad

Showpad is een oplossing die van een iPad een krachtig sales- en marketinginstrument maakt. “Het is een combinatie van een online platform en een iPad-app”, legt Bouten uit. In het online platform wordt de content van het bedrijf verzameld, die door de app omgetoverd wordt tot een overzichtelijke, ’touchvriendelijke’ weergave op de iPad. “In totaal hebben we zo al een 1.000-tal licenties verkocht, niet alleen in België maar vooral internationaal”, zegt Bouten. Enkele van de klanten zijn bijvoorbeeld Audi, BASF en Jive Software. Momenteel is er enkel een iPad-versie, maar aan een Android- en iPhone-versie wordt gewerkt.

De uitnodiging van Apple komt wat uit de lucht vallen, maar het toeval wil dat Showpad net een tour doorheen de Californische Silicon Valley gepland heeft. “Binnen twee weken vertrekken we, met de bedoeling om investeerders te spreken en kapitaal aan te trekken, maar ook om ervaring in sales via de cloud te zoeken”, aldus de ambitieuze Bouten die zich goed laat begeleiden door onder meer Bart Becks. “We hebben al heel veel geleerd van onze eerste klanten. Het product staat er nu, we hebben een roadmap voor ons, dus nu is het tijd om een versnelling hoger te schakelen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content