Apps Only: focus op bedrijfsprocessen

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Apps Only is een nieuws start-up uit het Leuvense die focust op apps die interne bedrijfsprocessen verbeteren.

Apps Only is een nieuws start-up uit het Leuvense die focust op apps die interne bedrijfsprocessen verbeteren. Het mag intussen genoegzaam duidelijk zijn dat bedrijven best een mobiele strategie ontwikkelen. “Maar de apps die vandaag gebouwd worden, focussen vooral op marketing en op communicatie”, zegt medevennoot Bruno Vanerom van Apps Only. “De meeste toepassingen helpen een merk opbouwen en draaien rond reclame. Na een campagne worden ze vaak geschrapt.”

Apps Only wil het anders aanpakken, en vertrekt vanuit het domein van business proces management en doorgedreven functionele analyses. “We denken mee met bedrijven en bieden ondersteuning bij het ontwikkelen van een duurzame mobiele strategie”, gaat Vanerom verder.

“Dat kunnen we bijvoorbeeld doen door mobiele roadmaps op te stellen, en door mobiele ideeën op een tijdslijn te visualiseren. Concreter richten we ons vooral op het bouwen van apps die de service richting klanten verhogen, en op apps die interne bedrijfsprocessen verbeteren. Enkele voorbeelden? Momenteel bouwen we een app voor een concurrent van Nespresso, waarbij klanten op een intuïtieve en eenvoudige manier koffiepads kunnen bestellen.”

“Voor Faculty Club in Leuven gaan we een ‘congress-app’ bouwen met een matchmaking module, via dewelke deelnemers zich wat beter kunnen inleven in het gebeuren, en nieuwe mensen kunnen leren kennen. Een ander goed voorbeeld is de app die schoonmaakbedrijf ISS een tijdje geleden voor zijn werknemers heeft laten ontwikkelen, waarop het personeel kan aangeven welke ruimtes van een gebouw al onder handen genomen zijn.”

“Onze eerste klanten komen uit de consultancy, de fashion-industrie, de event business en de bouwsector”, besluit Vanerom. “Dat bevestigt vooral het cross-sector businessmodel dat we voorop hadden gesteld. Mobile apps zijn al lang geen gadget meer, voor de meeste bedrijven is of wordt het een deel van de dienstverlening, ongeacht de sector waarin ze zich bevinden.”

Profiel Bedrijf: Apps Only

Opgericht in: 2012

Maatschappelijke zetel: Leuven

Aantal werknemers: 3 + freelancers

Kapitaal: Eigen investering van twee keer 9.175 euro, 18.000 euro dus. Op zoek naar durfkapitaal en bankondersteuning.

http://appsonly.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content