Auctelia: Meer dan een eBay voor industrieel materiaal

Auctelia is een webplatform voor de verkoop van tweedehands professionele apparatuur of industrieel materiaal. Een nog grotendeels maagdelijk terrein, dat François-Xavier Bellot en Christophe Ledur maar al te graag willen ontginnen.

Auctelia is een webplatform voor de verkoop van tweedehands professionele apparatuur of industrieel materiaal. Een nog grotendeels maagdelijk terrein, dat François-Xavier Bellot en Christophe Ledur maar al te graag willen ontginnen.

U wilt een bedrijfswagen, een gereedschapsmachine of bureatica- of informatica-uitrusting doorverkopen, maar u hebt geen zin om uw broek eraan te scheuren of er te veel energie in te steken? Auctelia kan dit dan voor u te doen via een webplatform voor makelaardij en veilingverkoop. Auctelia is echter meer dan alleen maar een soort van Ebay of gewone marktplaats voor B2B.

Het staat in voor alle beheer van de contacten en het cliënteel en stelt alle technische gegevens, foto’s en bestaande video’s ter beschikking op zijn website. Het platform organiseert ook bezoeken bij de verkoper op beheert op verzoek de hele logistiek en het transport, gaande van de demontage tot het weer in elkaar zetten, in samenwerking met partners.

“De doorverkoop van tweedehands industrieel materiaal op het web is een gangbare praktijk in de Verenigde Staten of Groot-Brittannië. Wij hebben gemerkt dat dit nog niet zo is op het Europese vasteland en besloten dus twee jaar geleden om Auctelia op te starten. De positieve reactie van de markt bewijst dat er echt vraag naar is,” aldus Christophe Ledur, medeoprichter van Auctelia, samen met François-Xavier Bellot.

Naast hun leeftijd (28 jaar) delen de ondernemers een diploma van burgerlijke ingenieur, beroepservaring in een grote bank (waarvoor ze gingen werken in de Verenigde Staten) en een sterke interesse in informatica. Dit geldt vooral voor Christophe Ledur, die al vanaf zijn tiende kleine programma’s maakte op de pc van het gezin. Het hele technologieplatform (ongeveer 2/3 van de verkoop verlopen via een veilingsysteem) werd trouwens intern “from scratch” ontwikkeld.

De verkopers zijn momenteel hoofdzakelijk gevestigd in Franstalig België. De kopers daarentegen kunnen zowat overal ter wereld zitten (momenteel 6.000 leden). Auctelia heeft al verkopen beheerd naar Marokko of Egypte. Hert bedrijf gaat er prat op dat het al voor meer dan 1.250 miljoen euro aan industriële uitrusting heeft verkocht.

Het potentieel van de start-up heeft in ieder geval een hoge vlucht genomen in de ogen van een aantal beleggers, die onlangs 600.000 euro injecteerden in het bedrijf. Het gaat om het Internetfonds Attitude, enkele business angels en het publieke investeringsfonds Namur Invest.

Paspoort

Benaming: Auctelia, www.auctelia.com Zetel: Court-Saint-Etienne
Opgericht in: 2009
Personeel: 6 personen (doelstelling is 10 tegen eind 2012)
Financiering: 600.000 euro van externe investeerders


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content