Bart Decrem weg bij Disney

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Het hoofd van de mobiele games bij Disney Bart Decrem verlaat het entertainmentbedrijf. Concrete plannen voor een volgende stap in zijn carrière heeft de succesvolle Belg nog niet.

Het hoofd van de mobiele games bij Disney Bart Decrem verlaat het entertainmentbedrijf. Concrete plannen voor een volgende stap in zijn carrière heeft de succesvolle Belg nog niet. De medeoprichter van Tapulous wordt samen met Sebastien de Halleux (medeoprichter van Playfish) tot de meest succesvolle Belgen in Silicon Valley gerekend. In 2010 kwam de Dilbekenaar bij Disney terecht, nadat de entertainmentgigant zijn gamesbedrijfje had opgeslokt.

Tapulous maakte met het muzikaal behendigheidsspelletje ‘Tap Tap Revenge’ één van de eerste spelletjes voor de iPhone die een echte monsterhit werden, iets wat niet onopgemerkt bleeft. Het Tapulous-spelletje ‘Riddim Ribbon’ mocht Decrem zelfs voorstellen tijdens een keynote van Apple ceo Steve Jobs in San Francisco.

Na de overname bleef Decrem aan boord bij Disney, en kwam hij aan het hoofd te staan van de mobiele games. In een paar jaar tijd kon hij naar eigen zeggen tot 25 keer de eerste plaats in de App Store van Apple bereiken met nieuwe spelletjes.

Eén van de grootste successen die Disney onder de auspiciën van Decrem kon noteren, is ‘Where’s My Water’. In de eerste maand na de release werd dat spelletje een miljoen keer gedownload, en intussen zijn er al heel wat afgeleiden.

Gisteren liet Decrem echter weten aan de technologieblog Re/code dat hij het voor bekeken houdt bij Disney. De leiding over de mobiele games had hij eerder al doorgegeven aan een collega. Vorig jaar trok ook de man die Decrem en Disney bij elkaar had gebracht, John Pleasants, de deur achter zich toe bij het bedrijf.

Concrete plannen voor een volgende stap in zijn carrière heeft Decrem nog niet, al liet hij wel al verstaan dat hij nog eens een start-up wil doen.

De timing zit wat dat betreft alvast goed, want zoals Decrem al opperde tijdens zijn recente keynote op het congress van iMinds in Brussel, “zijn het super interessante tijden in technologieland, en vallen er heel wat interessante dingen te doen in robotica en in mobile.”


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content