Bekende tech-ondernemers helpen Belgische starters

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Xavier Damman, Davy Kestens, Louis Jonckheere en Tanguy Peers engageren zich om Belgische starters verder te helpen. Of hoe het principe van ‘pay it foward’ stilaan zijn weg vindt naar ons land.

Xavier Damman, Davy Kestens, Louis Jonckheere en Tanguy Peers engageren zich om Belgische starters verder te helpen. Of hoe het principe van ‘pay it foward’ stilaan zijn weg vindt naar ons land.

Het aantal Belgische ondernemers dat met succes zaken doet in Silicon Valley groeit langzaam maar zeker. Maar uiteraard hebben ook deze entrepreneurs de kneepjes van het vak moeten leren met vallen en opstaan. Geld ophalen, klanten en gebruikers aantrekken: voor elk positief verhaal moeten er ook tegenslagen geïncasseerd worden. Enkele bekende namen willen een deel van de kennis die ze zo opgedaan hebben doorgeven aan jonge starters die hun weg nog moeten vinden.

Daarbij wordt het principe van ‘pay it forward’ gehanteerd, een populaire manier van werken in de Valley. Ondernemers die goed boeren zien er geen graten in om nieuwkomers verder te helpen. Ze gaan er immers van uit dat die jonkies hen ooit wel eens een wederdienst zullen bewijzen. ‘Ik help anderen, en de anderen helpen mij’, zo luidt het credo.

Uit dankbaarheid voor de hulp die ze mochten ontvangen van de community in de VS én in België, bundelen Xavier Damman (Storify), Davy Kestens (Sparkcentral), Louis Jonckheere (Showpad) en Tanguy Peers (Pawshake, Co-Station) nu de krachten en stellen ze zichzelf beschikbaar voor jonge starters die hun advies goed kunnen gebruiken.

Concreet wil het viertal helpen met product design, een go-to-market strategie, de zoektocht naar de eerste gebruikers, het ophalen van geld, de introductie bij interessante personen uit de sector (waaronder vc’s), en een eventuele opstart in Californië.

“En belangrijker nog: de vier willen ook hun fouten delen met de anderen, zodat de nieuwe generatie niet meer dezelfde kemels hoeft te schieten”, vertelt Karen Boers van Startups.be.

Startups.be is de vzw die beginnende ondernemers wegwijs wil maken in de wirwar van ondersteunende diensten, organisaties en andere instrumenten die beschikbaar zijn in ons land.

Op de website van de organisatie wordt voortaan een sectie voorzien waarop geïnteresseerden een afspraak kunnen vastleggen met Xavier, Louis, Davy en Tanguy. Karen Boers zal daarbij optreden als tussenpersoon en facilitator.

De ondernemers kunnen via Skype gecontacteerd worden, maar willen ook wat tijd vrijmaken in de enkele weken per jaar dat ze in België verblijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content