Belgaug wil starters rond Google Apps verenigen

De Belgische gebruikersgroep voor Google Apps trekt zijn doelpubliek open naar kmo’s en starters. Daarvoor gaat het structureel samenwerken met iMinds

De Belgische gebruikersgroep voor Google Apps trekt zijn doelpubliek open naar kmo’s en starters. Daarvoor gaat het structureel samenwerken met iMinds Belgaug, de Belgian Google Apps Usergroup, bestaat sinds begin dit jaar en bracht tot nu toe zakelijke Google Apps-gebruikers van grote bedrijven met elkaar in contact. Nu wordt dat uitgebreid naar starters en kmo’s. “Het is een groep gebruikers die veel voordelen uit Google Apps for Work haalt,” zegt Michael De Blauwe, Projectmanager ICT-innovation bij de VDAB en voorzitter van Belgaug. “Deze bedrijven hebben vaak geen eigen IT-personeel, maar kunnen met de apps wel snel zaken op een professionele manier klaar krijgen.”

Om die starters vlot te bereiken werkt Belgaug voortaan structureel samen met iMinds en wordt er op 1 oktober een event georganiseerd waarmee beide partners op starters mikken. “Belgaug functioneert als een netwerk en in die gebruikersgroep zitten een aantal core members die ook content aanleveren. iMinds wordt nu een van de kerngebruikers samen met een event dat zich specifiek op starters richt,” aldus De Blauwe.

Voor iMinds gaat het vooral om het ondersteunen van jonge bedrijven. “We kijken hier hoe we starters kunnen ondersteunen. Tegelijk willen we hen ook op andere manieren meetrekken in de mogelijkheden van het ecosysteem” zegt Jeroen Derynck, IT-directeur bij iMinds. “Starters hebben behoefte aan een uitgebreid netwerk voor raad en daad, voor advies en om dingen te testen. Dat kunnen ze bij ons in een vriendelijke omgeving.” Al benadrukt hij ook dat iMinds zelf technologie-neutraal is.

Startups & the era of cloud, het eerste event van Belgaug dat zich specifiek op starters richt gaat door bij iMinds in Gent en loopt doorheen de namiddag. Onder meer Edward Boute (Google for Work), Jeroen Derynck (iMinds) en anderen komen er spreken en cases voorstellen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content