Belgisch zorgplatform bij 15 meest beloftevolle start-ups volgens Google

Geert Houben © Made In Limburg

Google rekent Cubigo, een zorgplatform van het Limburgse bedrijf Aristoco, tot de 15 meest beloftevolle start-ups ter wereld. Daarom werd Aristoco-CEO Geert Houben als eerste Belg ooit door Google uitgenodigd om deel te nemen aan het veertiendaagse opleidingskamp BlackBox Connect.

Jaarlijks worden de bedrijfsleiders van een selecte clubje van 15 beloftevolle start-ups door Google uitgenodigd om in de VS deel te nemen aan BlackBox Connect, een soort ‘bootcamp’ voor technologietoppers met potentieel.

CEO Geert Houben reist op 8 februari naar Silicon Valley, waar hij contacten zal leggen met investeerders, resellers, experten en verantwoordelijken van andere technologiebedrijven. Ook krijgen de 15 starters allerlei tips en tricks over de verdere uitbouw van hun bedrijf.

Houben: ‘Teken dat men in onze toepassing gelooft’

Houben is blij met de uitnodiging. ‘Dat ik de eerste Belg ben die in de afgelopen tien jaar hiervoor wordt gevraagd, is een teken dat men in onze toepassing gelooft’, zegt hij. ‘Het is een grote opportuniteit om de doorbraak van Cubigo in de VS, en zelfs verder, te kunnen versnellen. Ik ga er dan ook naartoe om ogen en oren open te houden en alle geboden kansen te benutten.’

Diepenbeek

Cubigo is een softwareplatform, gemaakt door het bedrijf Aristoco een in Diepenbeek gevestigde spin-off van de UHasselt. Het programma werkt op tablets en andere touchscreen-gestuurde toestellen.

Door eenvoudig de icoontjes aan te raken, kan de zorgbehoevende van thuis uit bijvoorbeeld een videogesprek met de dokter opstarten, een maaltijdkeuze doorgeven, een verpleegkundige van de thuiszorg contacteren of de afvalkalender raadplegen.

Cubigo werd al meermaals bekroond in België en in Nederland. (Belga/MI)

Partner Content