Belgische ontwikkelaar van slimme festivalbandjes heeft prijs in New York

© PlayPass
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

PlayPass, de Antwerpse start-up die de technologie achter de slimme festivalbandjes van onder meer Rock Werchter ontwikkelde, is in New York in de prijzen gevallen en rekent nu op een kapitaalinjectie van buitenlandse investeerders.

Het Antwerpse PlayPass ontwikkelde een softwaretoepassing waarmee evenementorganisatoren de ticket- en toegangscontrole, ‘e-wallet’ en sociale mediaprofielen van hun bezoekers kunnen synchroniseren en beheren. De toepassing kan verwerkt worden in betaalkaarten of polsbandjes. Zo maken onder meer de met RFID-chips uitgeruste festivalbandjes van Rock Werchter en TW Classic gebruik van de technologie, en in eigen land werkt de start-up ook met Graspop, Dour Festival en de Sportpaleisgroep.

In november vorig jaar haalde PlayPass in eigen land 600.000 euro op. Onder de investeerders bevonden zich Jan Vorstermans, voormalig COO van Telenet, en Willem Hendrickx, de verantwoordelijke voor de Europese regio bij Alcatel-Lucent.

En de Antwerpse start-up van CEO David De Wever is zonet in de prijzen gevallen in New York. Het bedrijf pitchte ginds zijn toepassing voor een jury van het Worldwide Investor Network, en werd er uitgeroepen tot ‘Global Innovator 2015’. Die prijs voor meest beloftevolle start-up is in de eerste plaats een symbolische, bedoeld om de aandacht te wekken van internationale investeerders.

PlayPass start na het behalen van de New Yorkse prijs dan ook een tweede kapitaalronde op, waarbij ook buitenlandse investeerders worden benaderd. Zo wil de start-up zijn expansieplannen gefinancierd krijgen.

Behalve in eigen land, werd ook in Frankrijk, Nederland, Duitsland, Spanje en Zwitserland al gebruik gemaakt van de PlayPass-toepassing. Deze maand komen Shanghai (Singjazz) en Hong Kong (een rugbyevenement) aan de beurt. Er wordt ook nog gemikt op evenementen in Thailand en Singapore, en later dit jaar wil PlayPass een kantoor kunnen openen in Azië.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content