Belgische Softkinetic sluit grote deal met Intel

Softkinetic, dat zich specialiseert in gebarenherkenning, heeft opnieuw een deal met Intel gesloten. Die zet de deur open voor een breed gebruik van de technologie.

Softkinetic, dat zich specialiseert in gebarenherkenning, heeft opnieuw een deal met Intel gesloten. Die zet de deur open voor een breed gebruik van de technologie.

Het Belgische bedrijf had in september al een deal met Intel waardoor het werd geïntegreerd in de software development kit van de chipmaker. Nu kondigen beide bedrijven een nieuw akkoord aan waarbij Intel de technologie voortaan beschikbaar stelt aan toestelmakers zoals Asus, HP, Acer, Dell enz…

In weze gaat het opnieuw om een opname van Softkinetic’s middleware in Intel’s SDK, maar ceo Michel Tombroff verduidelijkt dat het hier om een veel grotere deal gaat. “In september hebben we onze technologie beschikbaar gemaakt aan softwaredevelopers, dat was de eerste fase. De volgende fase is dat we ze voortaan ook aan de fabrikanten gaan leveren.”

“Dit is een grote stap omdat al hun toestellen voortaan kunnen worden uitgerust met onze software, als de fabrikant in kwestie dat zelf wil uiteraard,” Aldus Tombroff tegenover onze redactie.

De middleware van Softkinetic kan in principe dus op elk toestel met een Intel-chip opduiken. Al mikt het bedrijf veel breder. Aanvankelijk werd het vooral omschreven als concurrent voor de Kinect van Microsoft. Al kunnen ook settop boxen, tv’s en embedded platforms de technologie gebruiken. Wie binnenkort een laptop of tablet met gebarenherkenning koopt, heeft hoogstwaarschijnlijk een stukje Belgische technologie op de schoot.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content