Ben jij een opvallende starter? Dit is je kans om je te tonen!

Nest’Up, Café Numérique, Rue du Web en Creative Wallonia voegen een extra vleugje fun toe aan start-up ondersteunende events met de lancering van ‘Startup Heroes of the Night’.

Evenementen gericht op ondernemers zijn alles behalve saai. Vaak heerst er een goede sfeer, maar ook een zekere ‘georganiseerde chaos’, zoals dat bij de oprichting van een bedrijf ook het geval is.

Nest’Up, Café Numérique, Rue du Web en Creative Wallonia hebben nu echter besloten om nog een extra vleugje fun toe te voegen met de lancering van de ‘Startup Heroes of the Night’.

Op 21 juni vanaf 21 uur starten Olivier Verbeke en Edouard Seynaeve, twee van de ‘breinen’ achter het event, een uitdaging voor ondernemers van allerlei slag, projectleiders of oprichters van een start-up: proberen op te vallen tijdens de feestelijke drink als afsluiting van de Demo Day van het 2e Nest’Up acceleratieprogramma.

Niet door een overtuigende pitch of een goed geoliede slideshow, maar wel door eender welk maf, onwaarschijnlijk of zelfs ronduit knettergek initiatief, dat de eerste zomerse avond nog specialer moet maken.

“We rekenen op de creativiteit en op wat waanzin van de deelnemers. Het enige wat we vragen is om de goede organisatie van de avond niet in het honderd te laten lopen”, leggen de organisatoren grijnzend uit.

Vermommingen, ‘stand-up comedians’ of andere miniperformances zijn uiteraard toegelaten en worden zelfs aangemoedigd… “Ons doel is om het ondernemerschap te vieren, maar dan zonder hoofdbrekens. Daarnaast is het een uitstekende gelegenheid om te laten zien dat businessplannen het ook tegen elkaar kunnen opnemen aan de hand van ludieke acties…”

Een twintigtal start-ups kreeg de smaak al te pakken en schreef zich in op www.startupheroes.be. De organisatoren hopen nog een goeie twintig andere over de streep te trekken. De honderden deelnemers aan de drink ter afsluiting van Nest’Up zullen kunnen stemmen voor de gekste ‘acts’.

Er liggen heel wat prijzen klaar voor de winnaars: spelconsoles, abonnementen op coworkingruimten, enz. en vooral: een goede zichtbaarheid voor de start-ups die hebben bewezen dat ze lef hebben.

Startup Heroes heeft een korte teaservideo gemaakt in de vorm van een filmmontage voor wie nog aarzelt om zich in te schrijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content