BetaGroup kiest start-up van het jaar

© web
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Eind januari zet BetaGroup vijf Belgische start-ups in de bloemetjes. De non-profit organiseert daartoe een heuse award show in samenwerking met consultant McKinsey.

BetaGroup is de grootste web community in ons land. De organisatie groepeert en begeleidt Belgische internetondernemers, softwareontwikkelaars, digital marketeers en creatievelingen, en organiseert maandelijks tal van pitch-events, conferenties, workshops en lezingen in en rond de hoofdstad (en ook steeds vaker daarbuiten).

Vanaf 2015 voegt BetaGroup een ‘award show’ toe aan de portfolio. Vanaf dan zullen er jaarlijks vijf prijzen worden uitgereikt aan de meest in het oog springende Belgische start-ups van het moment. De eerste editie zal plaatsvinden op donderdag 22 januari (of op donderdag 29 januari), op een locatie in het Brusselse.

Er is een award voorzien voor ‘start-up van het jaar’, eentje voor ‘woman in tech’, een prijs in ‘mobile’, een award voor ‘green tech’, en tenslotte een bekroning voor het beste ‘new media’-bedrijfje.

Deze week wordt het startschot gegeven, en kunnen geïnteresseerde starters een kandidatuur indienen via de website betagroupaward.be. “De registratieprocedure wordt bewust zo eenvoudig mogelijk gehouden”, vertelt Philippe Rangoni van BetaGroup.

“Je hoeft enkel een dossiertje samen te stellen en een kleine demo te tonen, desnoods met behulp van een filmpje. De voorwaarden zijn dat je een start-up bent tot drie jaar oud, en dat je product echt bestaat en beschikbaar is. Projecten vallen uit de boot.”

Directeur Julie Foulon stelt een jury samen van een vijftal bekende personen uit het Belgische start-up milieu die ooit gepasseerd zijn bij BetaGroup. Serieondernemer Jean Zurstrassen zal de jury voorzitten.

“Samen met onze aandeelhouder en bedrijfsincubator Eebic zullen we een eerste screening doen”, aldus nog Rangoni. “Per award categorie weerhouden we drie tot vijf projecten, die dan beoordeeld worden door de juryleden.”

Academische wereld

Zoals boven reeds gemeld worden de BetaGroup Awards georganiseerd in samenwerking met consultant McKinsey. Als locatie voor het evenement wordt er allicht gekozen voor de ULB of de VUB, “we willen onze link met de academische wereld immers behouden”, klinkt het.

De bedrijfjes die met een award naar huis gaan, kunnen rekenen op een leuke prijs. Intekenen is dus de boodschap!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content