Big data apps bouwen met Ubeeko

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

De jonge Franse start-up Ubeeko komt met een webplatform via hetwelk ondernemingen snel big data apps kunnen bouwen.

De jonge Franse start-up Ubeeko komt met een webplatform via hetwelk ondernemingen snel big data apps kunnen bouwen.

Ubeeko focust op Hadoop 2.0, omdat die versie overweg kan en compatibel is met HDFS-bestanden, met de management services van Yarn, met modules zoals MapReduce, Spark (in Memory), HBase (operational datastore), en met tal van zoekmotoren.

“Hadoop beperkt zich niet meer tot business intelligence, maar opent zich evenzeer tot nieuwsoortige applicaties, zelfs in het datacenter”, oppert initiatiefnemer Ghislain Mazars, die met het voorbeeld komt van een callcenter-app die Hadoop-data gebruikt.

De ontwikkelingsomgeving van Ubeeko, ‘HFactory Studio’, heeft nog het meeste weg van een stack-app die meelift op Hadoop, en verschillende technologieën omvat, denk maar aan Apache HBase (als ‘data opslag laag’), Spray (als ‘datalaag’) en Javascript als visualisatie-laag.

“HFactory Studio is een omgeving waarin je snel kan ontwikkelen, en snel met prototypes op de proppen kan komen”, aldus nog Mazars, die de interoperabiliteit nog even benadrukt (de tool kan verschillende versies van Hadoop aan), alsook de modulariteit (integratie van bestaande templates in het bedrijf) en de openheid (op basis van standaarden Rest en Json).

Het product kan gratis worden gedownload voor een proefperiode van 45 dagen. Daarna is het de bedoeling om een betalende licentie af te nemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content