Big dataspecialist NGData opent kantoor in Singapore

. © .
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De Gentse specialist in big data NGData opent een kantoor in Singapore. Het bedrijfje wil vanuit het financiële hart van zuidoost Azië de lokale markten gaan veroveren.

De markt voor big data boomt, en het wordt steeds belangrijker om snel te kunnen inspelen op de inzichten die uit datasets voortkomen. Per seconde worden er miljarden datakorrels gegenereerd, waardoor ondernemingen een uitgelezen kans krijgen om hun klanten en prospecten beter te kunnen begrijpen. NGdata is één van die spelers die bedrijven daarbij helpt.

De start-up heeft met zijn Lily Enterprise-platform een tool in huis waarmee ondernemingen het gedrag van hun klanten op een erg gedetailleerde manier in kaart kunnen brengen, en gepersonaliseerde aanbevelingen in real time tot bij de consument kunnen brengen.

Hiertoe combineert Lily interne en externe datasets (zowel gestructureerd als ongestructureerd) van kasregisters, bedrijfsapplicaties en sociale media. Met behulp van artificiële intelligentie wordt een snapshot gemaakt van de voorkeuren en gedragingen van de consument, waardoor de bedrijven die de tool gebruiken op een meer persoonlijke manier kunnen omgaan met hun klanten.

NGData lijkt de wind in de zeilen te hebben, want het bedrijfje sloot vorig jaar nog een kapitaalronde van ruim 10 miljoen af, en opende al een kantoor in New York, en nu dus ook in Singapore. Tot de klanten behoren onder andere AXA, Belfius, De Persgroep, Orange, Telenet en Wells Fargo.

Hoofd APAC

NGData kondigt ook aan dat Frank Weyns in het kader van de uitbreiding van het bedrijf in dienst treedt als hoofd APAC Operations. Frank is in deze rol verantwoordelijk voor de salesactiviteiten en field operations van NGData in de Aziatisch-Pacifische regio.

“Overal ter wereld willen steeds meer bedrijven datagestuurde oplossingen implementeren om hun zakelijke prioriteiten via big data te kunnen realiseren”, aldus Weyns. “Lily Enterprise biedt niet alleen een robuuste infrastructuur, maar stelt klanten ook in staat om via deze infrastructuur hun bedrijfsprestaties op te voeren door het klantcontact te verbeteren. Ik verheug me erop om te kunnen samenwerken met klanten in de APAC-regio, waar iedereen het belang van de allernieuwste technologie inziet.”

Weyns heeft meer dan vijfentwintig jaar ervaring in leidinggevende functies op het gebied van internationale sales, advisering en implementatie van enterprisesoftware. Voordat hij bij NGData kwam, had hij verschillende functies bij toonaangevende bedrijven die zijn gespecialiseerd in financiële technologie, zoals Algorithmics, Misys en Reval. Ook bekleedde hij leidinggevende functies bij de adviesbureaus E&Y en Deloitte.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content