Brexit goed nieuws voor Ierse start-ups

© Reuters

Niet iedereen blijkt rouwig om het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. De start-upcommissaris van Dublin, Niamh Bushnell, heeft de Britten bedankt voor de aanstaande brexit. De Ierse hoopt dat nog meer ondernemers ervoor kiezen om hun start-up in Dublin op te zetten, meldt Bloomberg.

Ierland is nu al een van de belangrijkste techlanden binnen de EU. Zo hebben onder meer Apple, Facebook, Slack en Twitter hun Europese hoofdkantoor in Ierland, maar de concurrentie met met name het Verenigd Koninkrijk is groot. Bushnell ziet kansen nu ondernemers in Londen directe toegang tot de Europese consumentenmarkt dreigen te verliezen. Ze stelt dat Dublin binnenkort de enige grote stad op de Britse eilanden is binnen de EU en dat het bovendien de enige Engelstalige hoofdstad van de Europese Unie is.

Gunstige belastingtarieven

Toch hangt er voor de optimistische Ieren nog wel één grote tegenvaller in de lucht. Ierland is voor Amerikaanse bedrijven vooral interessant vanwege de lage belastingtarieven. Deze tarieven zijn zo laag omdat de Ieren aanhaken bij de tarieven van het Verenigd Koninkrijk. De kans is groot dat Ierland na de brexit meer in de pas moet gaan lopen met de rest van de Europese Unie. Vooral Frankrijk wil daar werk van maken.

(ANP/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content