Bruno Segers weg bij IrisPact

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Bruno Segers is opgestapt als ceo van IrisPact. Over de oorzaak lijken de meningen te verschillen.

Bruno Segers is opgestapt als ceo van IrisPact. Over de oorzaak lijken de meningen te verschillen. Het vertrek van Segers, die zelf ook investeerde in de startup, komt er volgens onze informatie omdat de zaken binnen het bedrijf niet vorderden. Het patent achter de technologie van het bedrijf is in handen van cto Luc Buntinx maar moest worden ondergebracht in het bedrijf. Dat leek langer te duren dan eerst verwacht. Dat vormde een probleem voor de Amerikaanse investeerders die geen geld op tafel leggen vooraleer het patent in de onderneming werd gebracht.

Maar Buntinx zelf geeft een genuanceerder verhaal. Hij zegt dat de planning voor de overdracht al in september werd vastgelegd. Dat zou eind februari op papier hebben gestaan “Maar Bruno Segers heeft vier dagen voor de bekrachtiging ervan zijn ontslag gegeven.” Aldus Buntinx.

Wat nu volgt is een algemene vergadering op 28 maart op de Corda Campus in Hasselt. Via een conference call zullen ook de buitenlandse investeerders aanwezig zijn gezien ze op korte termijn niet naar België kunnen afzakken. Wel heeft Buntinx een volmacht namens hen.

Momenteel blijft Bruno Segers actief als investeerder in het bedrijf. Volgens Buntinx zijn de buitenlandse investeerders ook nog steeds aanwezig. Maar het vertrek van de ceo zorgt ongetwijfeld voor een hobbel in de weg die het bedrijf moet afleggen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content