Brussel verovert Silicon Valley

Ils s'y sont installés: Google, Apple, Facebook Age moyen des entrepreneurs: 34.1 Journée de travail moyenne : 10 heures La Silicon Valley californienne reste l'écosystême rêvé pour les start-ups. La région soutient le réseau des nombreuses entreprises qui s'y installent, le plus gros challenge dans cet environnement compétitif est certainement de cohabiter avec des stars comme Mark Zuckerberg (Facebook) ou Jack Dorsey (Twitter and Square).
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Voor het eerst organiseert Brussels Invest & Export en de cluster Software in Brussels een economische missie in Silicon Valley. 12 bedrijven uit de hoofdstad worden een week lang ondergedompeld in de bedrijfscultuur van de belangrijkste technologieregio ter wereld.

Voor het eerst organiseert Brussels Invest & Export en de cluster Software in Brussels een economische missie in Silicon Valley. 12 bedrijven uit de hoofdstad worden een week lang ondergedompeld in de bedrijfscultuur van de belangrijkste technologieregio ter wereld. Het programma dat de deelnemers krijgen voorgeschoteld, oogt alvast erg interessant. Naast de obligate passages bij Google en aan de Stanford University, worden de Brusselaars ook voorbereid op een heuse pitch competitie, bezoeken ze trendy coworkingspaces en start-up incubatoren als Rocket Space en NestGSV, en wordt er hen diets gemaakt waar ze rekening mee moeten houden wanneer ze een bedrijf uit de grond stampen in de VS.

Medeoprichter Sebastien de Halleux van Playfish komt uitleggen hoe je moet omgaan met falen, Tanguy Peers van Radionomy bekijkt samen met de aanwezigen hoe je kan innoveren op de consumentenmarkt. Davy Kestens van TwitSpark en Xavier Damman van Storify delen hun ervaringen in San Francisco, en SAP ventures en de Silicon Valley Bank belichten het financiële plaatje.

Data News volgt de Belgische delegatie op de voet, en zal dagelijks verslag uitbrengen van de trip. Voorts is het de bedoeling om ook de delegatieleden zelf aan het woord te laten, en om hen te laten getuigen over hoe zij de trip door Silicon Valley ervaren.

De bedrijven die present tekenen, zijn bijna allemaal starters. Tot de gelukkigen behoren 8th Color, Atrium, CMS DeBacker, eDebex, Efficy, Espirity, Mobilosoft, Primento, Teamblogger, Ulys, Vibe, en gameontwikelaar World of Gaming.

8th Color heeft een platform gebouwd waarop de skills van ontwikkelaars geëvalueerd kunnen worden aan de hand van broncode, Atrium helpt KMO’s in het Brusselse met het uitbouwen van een e-commerce en apps-strategie, CMS Debacker is een advocatenkantoor met een sterke focus op de technologiesector.

Espirity (ook bekend van MiMedication) lanceert straks een platform waarbij kankerpatiënten alle mogelijke informatie over symptomen en behandelingen kunnen delen, en eDebex is een marktplaats waar KMO’s vorderingen kunnen verpatsen voor cash.

Efficy is een aanbieder van CRM in saas-formule, met een duidelijke focus op advanced document en project management functies. Mobilosoft bouwt websites voor retailers, die geïntegreerd kunnen worden in tal van sociale netwerken. Primento is een uitgever van educatief materiaal, die komt bestuderen op welke manier content in de VS digitaal wordt doorgegeven.

TeamBlogger heeft een mobiele community voor sportfans gebouwd, en Ulys specialiseert in intellectuele eigendomsrechten. Vibe detecteert achtergronden in videosequenties, en World of Gaming tenslotte, is het bedrijfje achter het Wataro-spelplatform, via hetwelke geïnteresseerden in real time kunnen gamen in 15 verschillende virtuele werelden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content