CheckThis haalt 730.000 euro op in de VS

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

CheckThis heeft 910.000 dollar (730.000 euro) opgehaald tijdens …

CheckThis, het micropublishing-platform van Brusselaar Frédéric della Faille, heeft 910.000 dollar (730.000 euro) opgehaald tijdens een kapitaalronde in de VS. Della Faille gaat het geld gebruiken om de betaversie van CheckThis verder uit te bouwen, en om Amerika te veroveren.

CheckThis is een dienst voor mensen die 140 tekens te weinig vinden, maar weinig voelen voor het opzetten van een nieuwe blog of Tumblr. Met het platform van della Faille kunnen internetgebruikers op enkele seconden tijd een aantrekkelijke webpagina creëren, en de informatie meteen delen op sociale netwerken.

Eens je webpagina gepubliceerd is, kan je op een dashboard de statistieken bijhouden (o.a. hoeveel unieke bezoekers, etc.), en kan je desgewenst informatie toevoegen of weghalen. Zelf omschrijft bedenker della Faille zijn geesteskind als een dienst die schippert tussen ‘niets’ en een blog, of als een ’tweet met attachments’.

Het opzet was de creatie van een publishing tool die het leven van de mensen vergemakkelijkt wanneer ze zich online begeven om een product te verkopen, of een jobadvertentie te plaatsen.

Sinds CheckThis gelanceerd werd in oktober, werden er al 10.000’en gepersonaliseerde pagina’s aangemaakt (della Faille spreekt over 4000 per maand), en dit zonder enige vorm van marketing. Eén pagina zou gemiddeld 260 pageviews halen.

In februari won Frédéric bovendien de Seedcamp Londen start-up competitie, waar 22 teams van over heel Europa meedongen naar de felbegeerde hoofdprijs: een bezoekje aan 300 belangrijke technologiebedrijven in de VS.

Kapitaalronde

In welke mate die bezoekjes de kapitaalronde beïnvloed hebben, is niet helemaal duidelijk, maar feit is dat della Faille intussen 730.000 euro heeft opgehaald, en dat het lijstje van investeerders redelijk impressionant is.

De New Yorkse durfkapitalist Lerer Ventures is de hoofdinvesteerder, maar ook SV Angel, Index Ventures, Betaworks, Seedcamp, angel investor Taavet Hinrikus (Skype) en GroupMe medeoprichters Jared Hecht en Steve Martocci participeren. De Belgen Tim Van Damme (Instagram) en Robin Wauters (The Next Web) behoren tot het selecte kransje van adviseurs.

Met het opgehaalde geld wil het team rond Frédéric della Faille (dat intussen bestaat uit acht personen) de betaversie van het webplatform verder uitbouwen, en de Verenigde Staten veroveren. Daartoe verkassen della Faille en co binnen enkele weken alvast naar New York.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content