Codeerschool ‘Le Wagon’ komt naar Brussel

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

In oktober gaat de eerste editie van ‘Le Wagon’ van start in ons land, een intensieve lessenreeks waar ondernemers leren coderen en zich de mindset van ontwikkelaars eigen maken.

In oktober gaat de eerste editie van ‘Le Wagon’ van start in ons land, een intensieve lessenreeks waar ondernemers leren coderen en zich de mindset van ontwikkelaars eigen maken.

Le Wagon komt overwaaien uit Frankrijk, en werd in eerste instantie in het leven geroepen om tegemoet te komen aan het tekort aan ontwikkelaars in de tech-sector.

“Bovendien zijn er heel wat ondernemers die wel een webbedrijfje hebben opgericht, maar die geen kaas gegeten hebben van coderen”, legt de initiatiefnemer voor België Martin Van Aken uit. “Voor hen is het moeilijk om een prototype te ontwikkelen, of om een zeker niveau van technische onafhankelijkheid te bereiken.”

Het doel van de intensieve ‘Le Wagon’-lessenreeks is tweeledig. “In de eerste plaats leer je coderen, waardoor je een voorsprong neemt op je concurrenten”, oppert Van Aken. “Entrepreneurs die hun ideeën zelf kunnen omzetten in werkbarre apps, hebben immers een streepje voor.”

“Daarnaast kan je met de competenties die je leert tijdens Le Wagon ook sneller aan de slag gaan bij een tech start-up, want ook dat is de bedoeling: uit de onderlinge contacten moeten er weer nieuwe bedrijfjes ontstaan!”

Een eerste lessenreeks begint half oktober in Co.Station in Brussel, en moet negen weken duren. “Op die tijd kunnen we geïnteresseerden zonder basis vormen”, klinkt het, “maar ze moeten wel gemotiveerd zijn, want de cursus is erg veeleisend. De doelgroep bestaat dus eerder uit ondernemers dan uit ontwikkelaars, en we mikken op maximaal 24 personen.”

Alles wat nodig is om een webapp en om een prototype te kunnen bouwen staat op het programma: Ruby on Rails, html, Javascript, enz. Martin van Aken en zijn collega Anne Collet zullen tijdens de eerste editie opdraven als ‘professoren’. “We komen allebei uit het startersmilieu, en hebben allebei al heel wat ervaring met het bouwen van apps”, klinkt het nog.

Een ‘Le Wagon’-lessenreeks moet ongeveer 3900 euro per persoon kosten. Meer informatie vind je hier.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content