Collibra haalt 1 miljoen euro op

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Collibra, een door durfkapitaal ondersteunde spin-off van de …

Collibra, een door durfkapitaal ondersteunde spin-off van de Vrije Universiteit Brussel, heeft 1 miljoen euro opgehaald bij het investeringsfonds Newion Investments. Dankzij de financiering kan de specialist in data governance verder investeren in productontwikkeling en marketing.

Collibra pakt met behulp van semantische technologie de informatiestructuur van organisaties aan. De start-up bouwt software die de betekenis van data en berichten verduidelijkt, om die gegevens bruikbaar en herbruikbaar te maken in een business context.

In een recent rapport over de toenemende complexiteit van informatiemanagement, omschreef Garner Collibra nog als een ‘cool vendor’. Het Brusselse bedrijfje prijkte er naast Asana, de nieuwe start-up van Facebook medeoprichter Dustin Moskovitz. Drie jaar geleden werd Collibra als eens gecategoriseerd als ‘belangrijke speler’ door PricewaterhouseCoopers, en in 2010 kreeg de spin-off van de VUB de award voor ‘Start-up of the Year’ van Data News.

Met 1 miljoen extra in the pocket klokt het totale opgehaalde kapitaal af op 2,2 miljoen euro. Bij de opstart staken Brustart en BI3 Solutions al 1,2 miljoen in het bedrijfje. “De investering van Newion komt op een geschikt moment”, glimlacht ceo Felix Van de Maele, “want data governance is een topprioriteit geworden voor heel wat grote ondernemingen. Dankzij deze injectie kunnen we ons bedrijf verder uitbouwen in een snel groeiende markt.”

“Wij volgen Collibra al een tijdje, en vinden het een erg interessante en beloftevolle speler”, gaat managing partner Patrick Polak van Newion Investments verder. “In zijn huidige hoedanigheid komt het bedrijfje helemaal tegemoet aan onze criteria voor investeringen van dit kaliber.”

Newion Investments is een Nederlands ict-investeringsfonds dat focust op de Benelux. De totale portfolio beslaat momenteel een 20-tal ondernemingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content