Combell neemt hostingpartner Tomorrowland over

© Tomorrowland
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Intelligent, de koepelorganisatie boven de Gentse hoster Combell, neemt het internetdienstenbedrijf Stone Internet Services over voor een niet nader genoemd bedrag. Stone is de Gentse hostingpartner van onder andere Tomorrowland en Canvas.

Stone Internet Services is gespecialiseerd in extreem schaalbare cloudhosting gebaseerd op het Britse OnApp-platform. Dankzij het lidmaatschap in de OnApp-federatie krijgt Stone toegang tot een kleine 200 verschillende locaties wereldwijd om content beschikbaar te maken (ruim 2.000 cloud-implementaties in 87 landen).

Heel wat internationale spelers maken gebruik van het platform om websites te hosten die zeer hoge bezoekerspieken te verwerken krijgen. Onder haar trouwe klanten mag Stone IS o.a. Tomorrowland, Canvas, Brussels Airlines en Ancienne Belgique rekenen.

Samen met Stone Internet Services neemt Intelligent ook Stone-dochter 1EuroHost over, dat gespecialiseerd is in het aanbieden van domeinnamen en shared webhosting aan competitieve prijzen.

“Het is onze intentie om Stone IS verder uit te bouwen als apart merk, op een aparte locatie, met de mensen die er nu werken”, geeft woordvoerder Jimmy Cappaert van Intelligent een woordje uitleg. “Bij Stone heerst een echte start-up mentaliteit, en de klanten appreciëren dat. Het team blijft dus autonoom werken binnen de Intelligent-groep.”

“Na de overname gaan we natuurlijk wel een kapitaalinjectie doen in het bedrijf om de productportfolio verder uit te bouwen en te professionaliseren, om de websites een update te geven en om een aantal nieuwe technologieën te introduceren”, klinkt het nog. “Omgekeerd geldt hetzelfde: Stone gebruikt ook een aantal technologieën die we bij andere spelers onder de Intelligent-koepel willen introduceren. De wisselwerking komt langs twee kanten.”

Tomorrowland

De afspraken met gerenommeerde klanten zoals ID&T (Tomorrowland) blijven wat ze waren? “Absoluut, ook bij Intelligent hebben we een goede relatie met ID&T, en de organisator van Tomorrowland is erg tevreden over Stone IS”, aldus nog Cappaert. “En aangezien de oprichter van Stone Stein Van Stichel aan de slag gaat bij ID&T, blijft er ook een link bestaan tussen beide bedrijven.”

Stone IS zal blijven focussen op het aanbieden van IaaS-diensten en het verder uitrollen van haar DevOps-filosofie. Het merk 1EuroHost zal op termijn de krachten bundelen met Intelligent-dochter Easyhost, die gelijkaardige diensten aanbiedt.

Het team van tien mensen blijft behouden, al zullen oprichter Stein Van Stichel en mede-zaakvoerder Pierre De Landsheere het bedrijf na een overgangsperiode wel verlaten.

Eerder op het jaar nam Combell trouwens ook al zijn sectorgenoot en concurrent PriorWeb over. De Belgische marktleider in hosting versterkt vandaag nog maar eens zijn positie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content