ComodIT automatiseert uitrol van applicaties in de cloud

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Met de software van de Luikse start-up ComodIT kunnen bedrijven de uitrol van applicaties in de cloud automatiseren en vergemakkelijken.

Met de software van de Luikse start-up ComodIT kunnen bedrijven de uitrol van applicaties in de cloud automatiseren en vergemakkelijken. Dezer dagen zoekt zowat iedereen zijn heil in de cloud, en waarom ook niet: het ís gemakkelijk om capaciteit en storage te kunnen ‘huren’ bij Amazon naar gelang van je behoeften. Zeker voor start-ups is het infrastructure-as-a-service gegeven erg interessant. Zij kunnen aan schaalvergroting doen zonder zwaar te moeten investeren in extra hardware.

Het probleem is dat je al je applicaties moet configureren op je servers in de cloud. Je moet de machines immers kunnen controleren. Daarvoor worden er softwarelagen gebouwd en toegevoegd, bovenop de gehuurde hardware. Heel wat particulieren, bedrijven en KMO’s doen dat vandaag nog manueel, maar het kan ook gemakkelijker. Met het platform van ComodIT bijvoorbeeld.

De software van ComodIT maakt het manuele, programmeer-deel voor cloud management overbodig, waardoor in theorie zowel zakelijke medewerkers als it’ers nieuwe toepassingen kunnen uitrollen, en dit met één klik op de knop. “We focussen op applicatiemanegement voor bedrijven”, vertelt medeoprichter en cto Laurent Eschenauer, en hebben een marketplace gebouwd waarin we applicaties aanbieden.”

ComodIT biedt onder meer identity management en compliance-gerelateerde toepassingen aan, en spoort ontwikkelaars via een open API aan om ook zelf apps te ontwikkelen voor het platform. “We hebben de code voor Synapse Agent (ComodIT’s ‘universele API voor systeemadministratie van op afstand’) openbaar en open source gemaakt, waardoor het mogelijk wordt voor klanten om hun eigen toepassingen te integreren.”

“Door het automatiseren van de uitrol van applicaties in de cloud elimineren we onder meer het risico op manuele fouten”, aldus nog Eschenauer. “Gebeurt er iets ergs met het datacenter dat je gebruikt, dan kan je je hele virtuele infrastructuur meteen ergens anders uitrollen.”

Uiteraard opereren de jonge Luikenaars niet alleen in hun domein. Ze zullen het moeten opnemen tegen andere open source leveranciers én tegen reuzen als CA en IBM, die ook automatiseringstools in de aanbieding hebben. “IBM met zijn Tivoli-pakket”, knikt Eschenauer, “maar die dingen zijn peperduur en mikken vooral op grote banken en multinationals. Wij democratiseren de ‘power of automatisation’ voor kleine en middelgrote bedrijven.”

Paspoort: Bedrijf: ComodIT

Opgericht in: 2010

Maatschappelijke zetel: Luik

Aantal werknemers: 7

Investering: ongeveer 400.000 euro eigen middelen en subsidies, op zoek naar series A durfkapitaal.

www.comodit.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content