CVTrust haalt 250.000 euro op bij Internet Attitude

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

CVTrust haalt 250.000 euro op bij het Waalse investeringsfonds Internet Attitude. De Brusselse start-up heeft net een toepassing gelanceerd waarmee je diploma’s, attesten en andere certificaten in digitale vorm kan uitgeven en beheren.

CVTrust haalt 250.000 euro op bij het Waalse investeringsfonds Internet Attitude. De Brusselse start-up heeft net een toepassing gelanceerd waarmee je diploma’s, attesten en andere certificaten in digitale vorm kan uitgeven en beheren. ‘Smart Diploma’ wil een soort van elektronisch paspoort zijn dat gediplomeerden en andere deelnemers aan opleidingen vrij kunnen gebruiken. Tot de klanten van CVTrust behoren uiteraard de academische instellingen, maar ook opleidingsorganisaties en andere centra die certificaten afleveren (zoals de VDAB). Zij kunnen hun ‘geloofsbrieven’ op een geautomatiseerde manier authentiseren, versleutelen en bewaren in een sterk beveiligde kluis.

De eindgebruikers, dus de personen die een diploma of een certificaat behaald hebben kunnen op verschillende manieren toegang krijgen tot dat document. Bijvoorbeeld via een link (die geactiveerd wordt door de instelling in kwestie), in een beveiligd PDF-formaat, of via sociale media (waar de hyperlink weer van belang is).

CVTrust heeft intussen al heel wat internationale klanten weten te strikken voor de Smart Diploma-oplossing. Insead in Frankrijk en IMD in Zwitserland zijn alvast klinkende namen in de onderwijswereld (er is ook sprake van klanten uit China en India). Insead gaat Smart Diploma als dienst aanbieden aan zijn 21.000 alumni van de voorbije 30 jaar.

Om de verdere ontwikkeling van Smart Diploma mogelijk te maken (onder meer een link naar SAP is gepland), opent de start-up zijn kapitaal voor Internet Attitude. Het Waalse investeringsfond rond Olivier de Wasseige investeert een eerste schijf van 250.000 euro. Het is de bedoeling om dat bedrag in de toekomst op te trekken tot 500.000 euro.

Sinds de opstart van CVTrust in 2009 is er al ruwweg 500.000 euro geïnvesteerd in de start-up (eigen kapitaal en business angels). Nu Internet Attitude instapt, wordt die som opgetrokken tot 750.000 euro, en op termijn allicht tot 1.000.000 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content