D-Teach: Online coaches voor leerlingen met stress

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De Gentse start-up D-Teach helpt leerlingen met examenstress via online studie-coaching. “Zo hoef je geen verplaatsingen meer af te leggen en verlies je weinig tijd.”

De Gentse start-up D-Teach helpt leerlingen met examenstress via online studie-coaching. “Zo hoef je geen verplaatsingen meer af te leggen en verlies je weinig tijd.” Kinderen die hun weg niet vinden in het onderwijs: het fenomeen is bekend. Moeilijkheden met plannen, stress tijdens examens, zenuwen bij de overgang naar het middelbaar onderwijs, of gewoon nood aan wat extra scholing. Vaak is een leraar die bijles geeft een interessante oplossing.

“Maar dan loop je tegen de praktische kant van het verhaal aan”, vertelt initiatiefneemster Lieselot Declercq. “Winterweer waardoor je de baan niet op kan, naast andere hobby’s ook de rit naar de bijlesleerkracht inplannen, en wat tijdens vakanties of wanneer je tijdelijk in het buitenland verblijft? Of wat als men meer nodig heeft dan puur bijles, ook studieadvies, of iemand die de pedagogische vragen van ouders kan helpen beantwoorden? D-Teach wil ouders helpen bij al deze problemen.”

D-Teach is een nieuwe bvba die focust op distance teaching. De start-up biedt kinderen online studie-coaching aan, in een virtuele klas. “Website en webcam volstaan”, gaat Declercq verder. “Het maakt dus niet meer uit waar je je bevindt als leerling.”

Naar eigen zeggen staat D-Teach garant voor persoonlijke coaches, die hetzelfde lesmateriaal gebruiken als de kinderen. Ook overleg met de school wordt geregeld, en na elke les noteert de coach hoe alles is verlopen. “Zo kunnen de ouders de vooruitgang in het oog houden, en bijsturen waar nodig.”

D-Teach vraagt 50 euro per online lesuur, en heeft naar eigen zeggen al een heel wat leraars bereid gevonden om mee te werken. “Er wordt gewerkt volgens het Skype-principe”, aldus nog de zaakvoerster, “de leerling en de leraar zien elkaar voortdurend tijdens de les, en er is ook een soort van whiteboard voor interactie. Daar kunnen oefeningen op gemaakt worden, video’s op getoond worden, noem maar op.”

Het webplatform van D-Teach is nog niet getest op mobiele toestellen. “Smartphones en tablets zijn allicht minder geschikt voor het organiseren van studie-coaching”, klinkt het nog, “maar het klopt dat we die piste zeker eens moeten bekijken.”

Paspoort: Bedrijf: D-Teach

Opgericht in: 2012

Maatschappelijke zetel: Gent

Aantal werknemers: 10, 1 zaakvoerster, 4 freelancers, 4 ‘meedenkers’.

Investering: uitsluitend eigen kapitaal, op zoek naar partners.

www.d-teach.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content