Davy Kestens haalt met Sparkcentral 12 miljoen dollar op bij verse kapitaalronde in VS

Davy Kestens. © Franky Verdickt

Sparkcentral, de start-up van de Vlaamse ondernemer Davy Kestens, heeft in San Francisco 12 miljoen dollar (10,3 miljoen euro) opgehaald. Daarmee klokt het totaal opgehaalde kapitaal sinds de start van het bedrijf nu af op 17,6 miljoen dollar.

Dat schrijven De Tijd en VentureBeat.

Met het verse kapitaal – grotendeels afkomstig van durfkapitalist Split Rock uit Minneapolis, die ook een plaats krijgt in Sparkcentrals raad van bestuur – wil Sparkcentral ‘agressief groeien’ en ‘investeren in het verder ontwikkelen van het product’, zei Kestens aan VentureBeat. Zo zullen er nieuwe CRM-functionaliteiten aan het product toegevoegd worden.

Nieuwe locatie, nieuwe werknemers

Ook wil Kestens 25 nieuwe werknemers in dienst nemen in het Europese hoofdkwartier van Sparkcentral op de Corda-campus in Hasselt, en 15 verse krachten in San Francisco – waar het bedrijf binnen twee weken verhuist naar een nieuwe locatie die drie keer de omvang heeft van de huidige, zo schrijft De Tijd nog.

‘Miljoenencontract’

Davy Kestens gelooft verder dat dit ‘niet de laatste grote kapitaalronde’ geweest zal zijn, en zegt dat hij met Sparkcentral onlangs ‘een eerste miljoenencontract’ getekend heeft met een niet nader genoemde klant.

Sparkcentral – voorheen TwitSpark – is een softwaretool die bedrijven in staat in te spelen op wat klanten over hen zeggen op sociale media. Onder meer Uber, Netflix, luchtvaartmaatschappijen als Delta Airlines en Swissair en telecombedrijven als T-Mobile en Mobile Vikings behoren tot hun klantenbestand. (MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content