De Belgische start-up Awingu en Ingram Micro worden partners

© web
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Ingram Micro gaat de cloudoplossing van Awingu leveren in heel Europa. Met het ‘Smart Global Office’-platform van de Gentse starter kunnen bedrijven hun kantoortoepassingen beschikbaar maken op mobiele toestellen zoals tablets en smartphones.

De BYOD-trend heeft de interesse in methodes om de desktop te virtualiseren in een stroomversnelling gebracht. De vraag om op eender welk toestel te kunnen werken, los van een besturingssysteem, klinkt steeds nadrukkelijker.

Het virtuele platform van Awingu kan alvast zowat alle bedrijfsapplicaties (Word, Excel, maar ook legacy-toepassingen tot zelfs native AS/400 applicaties) via een webbrowser laten werken op tablets en op smartphones. Enige voorwaarde is dat de gebruikte webbrowser HTLM 5 ondersteunt, er is geen lokale agent nodig, noch een VPN.

De beheerder krijgt inzichten in het gebruik van de bedrijfsapps, kan bepalen in welke mate de werknemers toegang krijgen tot een toepassing, en sessies van legacy-apps kunnen zelfs gedeeld worden met derden zodat je à la Google Docs met meerdere personen aan één document kan werken. Smart Global Office werkt uiteraard over wifi, maar zou ook vlotjes draaien over 3G.

Awingu werkt voor 100 procent via partners, in de meeste gevallen integratoren zoals SAIT, Econocom, Belgacom, maar ook kleinere spelers die vooral mikken op de kmo-markt, zoals Accel Computer Service en Intercare.

Met Ingram Micro voegt Awingu nu plotsklaps één van de grootste distributeurs van it-materiaal in de wereld toe aan zijn lijstje. Het Amerikaanse bedrijf is aanwezig in 150 landen, het Belgische hoofdkantoor ligt in Vilvoorde.

“Het verheugt ons dat we deze innovatieve oplossing aan ons kanaal kunnen aanbieden in heel Europa”, oppert directeur advanced solutions voor Ingram Micro Benelux Thijs Vink. “Dit samenwerkingsverband vormt de perfecte illustratie van onze strategie om interessante oplossingen te verkopen via het distributiekanaal.”

“De Smart Global Office-oplossing van Awingu past naadloos binnen onze portfolio met ict-oplossingen, on-premise of in de cloud, die we vandaag al aanbieden van onder andere Microsoft, Cisco, HP en Fujitsu”, besluit algemeen directeur van Ingram Micro Belgium Steve Meynen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content