Deze 8 start-ups vertegenwoordigen ons land op technologiebeurs The Next Web

© iStock

Startups.be heeft acht start-ups geselecteerd voor de technologiebeurs The Next Web, op 23 en 24 april in Amsterdam. Zes daarvan nemen deel aan de pitchwedstrijd, waarmee 100.000 euro te verdienen valt.

Sentiance, Teamleader, You Know Watt, The LearnScape, ASSISTO, Tsjing, Earnieland en MyChannls: dat zijn de vaderlandse starters die geselecteerd werden. De zes eersten dingen mee in de pitchwedstrijd.

Startups.be brengt sinds 2012 Belgische bedrijven en ondersteunende organisaties samen om onder gezamenlijke vlag naar technologiebeurzen over de hele wereld te reizen. Dit jaar doet de organisatie dertien beurzen aan, van de NAB Show in Las Vegas tot het veelbesproken LeWeb in Parijs. En dus ook The Next Web in Amsterdam.

‘Op The Next Web zoeken onze starters vooral ontmoetingen met investeerders en persaandacht’, zegt Yonca Braeckman van startups.be. Voor veel Belgische bedrijven is Nederland een interessante markt en een ideale opstap naar grotere markten.

Op de conferentie passeert een indrukwekkende reeks sprekers de revue, onder wie voormalig EU-commissaris Neelie Kroes, de CTO van Amazon Werner Vogels en David Allen, de auteur van de internationale bestseller Getting Things Done.

Zes van de acht Belgische startups haalden de finale van de pitchwedstrijd. Daarin dingen 75 ondernemingen naar de prijs van 100.000 euro voor de beste bedrijfsvoorstelling.

Met 6,5 miljoen unieke bezoekers per maand maakt de blog van The Next Web ook deel uit van de meest gelezen technologiesites ter wereld.

(Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content