‘DigitYser’ vormt nieuwe hart voor digitale ondernemers in Brussel

© DigitYser

Digitale ondernemers die zich focussen op virtual reality, internet of things, big data maar ook artificiële intelligentie of blockchain kunnen voortaan terecht bij het ‘digitale clubhuis’ DigitYser in Brussel.

Het pand van tweeduizend vierkante meter bevindt zich op de Antwerpselaan 40 in Brussel. Het gewest investeert zelf 400.000 euro in DigitYser, dat ook 50.000 euro steun krijgt van Engie. In totaal trok de non-profitorganisatie 700.000 euro aan uit publieke en private partners om de opstart te voorzien. Binnen twee jaar hoopt de organisatie zelfstandig te functioneren.

De missie van DigitYser en haar intussen 7.000 leden is om Brussel op de kaart te zetten als digitale hoofdstad van Europa. Dat wil het doen door bruggen te bouwen tussen de verschillende spelers uit de ‘NextTech-sectoren’ en tegelijkertijd een accelerator te zijn voor start-ups en ondernemers.

In Brussel is de digitale economie goed voor 7,6 procent ofwel 5,1 miljard euro van het bruto binnenlands product. “Waar steden als Amsterdam of Rijsel ontmoetings- en werkruimtes creëren rond één enkele technologische gemeenschap, innoveert Brussel door drie gemeenschappen te mixen. De focus bij DigitYser ligt hier op big data, virtual reality en internet of things”, aldus Brussels minister van Economie Didier Gosuin die het ‘digitale clubhuis’ vandaag voorstelt.

DigitYser wordt tegelijkertijd ook een plaats waar het grote publiek geïnformeerd wordt over de digitale revoluties en zelf opleidingen kan volgen bij de start-ups die dit aanbieden.

Partner Content