Dries Buytaert haalt investering van Amazon binnen

E-commerce gigant Amazon heeft zijn oog laten vallen op het bedrijf van Dries Buytaert en investeert een voorlopig onbekend bedrag in Acquia.

E-commerce gigant Amazon heeft zijn oog laten vallen op het bedrijf van Dries Buytaert en investeert een voorlopig onbekend bedrag in Acquia

De investering komt bovenop de 50 miljoen dollar die Acquia eind mei kon ophalen. Acquia is overigens klant bij Amazon Web Services waarmee het maandelijks meer dan 27 miljard pageviews haalt. Goed voor 333 terabyte per maand.

Acquia is sinds 2007 het bedrijf van de Belg Dries Buytaert en Jay Batson en specialiseert zich in Drupal en aanverwante diensten. Buytaert begon dertien jaar geleden aan de ontwikkeling van Drupal, openbrontechnologie die vandaag wordt gebruikt in zo’n drie procent van alle websites ter wereld. In mei werd Buytaert door Data News gekozen als ICT Personality of the Year.

Sinds de oprichting gaat het Acquia voor de wind. Vorig jaar nog werd het door Deloitte bekroond tot tweede snelstgroeiende niet-beursgenoteerde technologiebedrijf. Maar in die categorie speelt het binnenkort niet meer mee want Buytaert heeft plannen om volgend jaar naar de beurs te trekken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content