Dries Buytaert haalt nog eens 50 miljoen dollar op

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Acquia, het dienstenbedrijf rond Drupal dat onze ICT Personality Dries Buytaert oprichtte in de VS, haalt nog eens 50 miljoen dollar (37 miljoen euro) op in een F-ronde geleid door New Enterprise Associates.

Acquia, het dienstenbedrijf rond Drupal dat onze ICT Personality Dries Buytaert oprichtte in de VS, haalt nog eens 50 miljoen dollar (37 miljoen euro) op in een F-ronde geleid door New Enterprise Associates.

Acquia haalde tot dusver al ruim 70 miljoen dollar (51 miljoen euro) op in verschillende financieringsrondes. Vandaag komt daar nog eens 50 miljoen dollar bij, wat maakt dat het totaal afklokt op 120 miljoen dollar (of 88 miljoen euro).

De F-ronde wordt geleid door New Enterprise Associates (NEA), één van de topinvesteerders in cloudbedrijven (Salesforce.com) en open source spelers (MongoDB, Mulesoft, …).

Naast NEA stapt ook Split Rock Partners in het kapitaal van Acquia, en ook de bestaande investeerders North Bridge Venture Partners, Sigma Partners, Investor Growth Capital, Tenaya Capital en Accolade Partners doen nogmaals een duit in het zakje.

Met het nieuwe geld wil Acquia niet enkel sneller kunnen inspelen op de wensen van zijn alsmaar groter wordende klantenbestand, het bedrijf wil ook extra investeren in sales en marketing.

“Ons grootste probleem is dat we vaak niet bij de grote deals betrokken zijn”, vertelde Buytaert onlangs nog aan Data News, “simpelweg omdat men ons nog niet kent.”

Begin volgend jaar trekst Acquia trouwens naar de Amerikaanse beurs, wat voor Buytaert niet enkel een logische stap is naar een groter bedrijf, maar ook een marketingevent dat de geloofwaardigheid vergroot en Acquia zichtbaarder maakt op de markt.

Acquia werd in 2007 opgericht door Dries Buytaert (35) en zijn zakenpartner Jay Batson. De onderneming, die door Forbes wordt geprezen als één van de meest veelbelovende bedrijven in Amerika en door Deloitte wordt afgedaan als de op één na snelste groeier in de VS, levert diensten rond Drupal, het open source cms dat Buytaert rond de eeuwwisseling in elkaar stak op zijn Antwerpse studentenkamer.

Twee weken geleden verkoos de redactie van Data News Dries nog tot ICT Personality of the Year.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content