Duco Sickinghe investeert in Zentrick

Fortino, het bedrijf van ex-Telenetters Duco Sickinghe en Renaat Berckmoes, investeert 2,2 miljoen euro in de Gentse video-ontwikkelaar.

Fortino, het bedrijf van ex-Telenetters Docu Sickinghe en Renaat Berckmoes, investeert 2,2 miljoen euro in de Gentse video-ontwikkelaar.

Zentrick is een Gentse startup die video’s interactief maken. Het bedrijf telt acht werknemers en heeft onder meer de Wall Street Journal en Unilever als klant. Volgens De Tijd haalt het bedrijf nu 2,2 miljoen op bij Sickinghe en Berckmoes. Sickinghe zegt in de krant dat zijn onderneming vooral wil coachen, maar in sommige gevallen is er ruimte voor investeringen.

De Gentse startup begon in 2010 met onder meer Pieter Delbeke, Frederik Neus en Pieter Mees. Het bedrijf begon met eigen startkapitaal en een ‘winwinlening’ van de Vlaamse Overheid. Samen goed voor 75.000 euro. Daar kwamen al snel enkele honderdduizenden euro’s bij van business angel Gerard Goovaerts.

Eind 2011 mocht Zentrick met steun van het IBBT en Plug Play Center enkele maanden naar Silicon Valley om hun bedrijf verder te ontwikkelen. Vandaag heeft het bedrijf een kantoor in Gent en New York. Maar zowel het aantal locaties als werknemers zal in de nabije toekomst uitbreiden. Recent kon het bedrijf nog Tim Smith aanwerven. Een van de mensen die in de beginjaren van Google er de sales uitbouwde.

Het interessante aan de video’s van Zentrick is dat de interactiviteit de interesse van de kijker vergroot. Zo haalt Neus het voorbeeld aan van een filmpje voor Unicef waarbij dertig procent van de kijkers doorklikte naar de donatiepagina. Een conversie die stukken hoger ligt dan bij klassieke advertenties.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content