Eén miljoen euro voor fintech start-up Twikey

© web
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De Gentse fintech-start-up Twikey haalt een miljoen euro groeikapitaal op bij het Ark Angels Activator Fund (AAAF) en een aantal Vlaamse business angels. Twikey heeft een platform gebouwd dat betalingen via domiciliering digitaliseert.

Het bedrijfje van Dominique Adriansens heeft een eenvoudige en veilige oplossing bedacht om terugkerende betalingen via rekeningen bij meer dan 3.700 Europese banken te digitaliseren.

Twikey stelt een softwareplatform ter beschikking waarop banken hun klanten een beveiligde procedure kunnen laten doorlopen om mandaten voor domicilieringen te ondertekenen.

Het platform wordt aangepast aan de contractuele bepalingen van de klant en aan de eisen van zijn sector, en communiceert probleemloos met de meest courante boekhoud- en CRM systemen en webshop-engines.

“We zijn de enige speler die een specifieke onderlaag kan aanbieden die de betaalstromen beheert”, vertelde Adriansens onlangs nog aan Data News. Twikey sloot reeds partnerships met Belfius, BNP Paribas Fortis, KBC, Bank J. Van Breda & C°, ING, Rabobank en ABN-Amro.

Het miljoen euro dat Twikey nu binnenhaalt zal gebruikt worden om zijn sterke positie in eMandates in België en in Nederland te consolideren, en om de eerste stappen te zetten in markten als Duitsland, Frankrijk en Nederland.

Het groeikapitaal is afkomstig van enkele Vlaamse business angels en het Ark Angels Activator Fund (AAAF, een samenwerking tussen het Arkimedes-Fonds II, ING België en 57 leden van BAN Vlaanderen).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content