Eerste Apps City trekt 460 bezoekers

Tientallen ontwikkelaars en student-ontwikkelaars trokken vrijdag en zaterdag naar de eerste editie van Apps City, een initiatief van de hogeschool PXL en HoGent. Ook Data News was aanwezig om er het debat te modereren.

Yuri Van Geest van Singularity mocht het evenement aftrappen met een keynote waar hij onder meer inging op de vijftig miljard sensoren in de wereld die zo massaal veel informatie beschikbaar stellen.

Daarna was het de beurt voor een debat over apps, security en privacy met Matthias Dobbelaere, partner bij MyLex, Eddy Willems, security Evangelist bij G-Data, Theo Van Leeuwen, Director Emerging Technologies, Jos Dumortier, professor ICT recht en Mario Houthooft, ceo van het Gentse LIN.K. Zij gingen onder meer in op de vraag of ontwikkelaars wel genoeg rekening houden met privacy en veiligheid en waar voor jonge ontwikkelaars iets te verdienen valt met apps.

Simultaan begon er een hackathon waarbij 19 teams met in totaal 50 deelnemers in 24 uur tijd een app moesten ontwikkelen. De winnaar was het team 2Bannounced bestaande uit Kristiaan Mannaerts en Dries Swinnen van de PXL. Zij ontwikkelden de app Ez-mon-e waarmee je bankautomaten in de buurt kan lokaliseren. Hoewel het concept niet bijzonder origineel is, bestond dit soort toepassing nog niet. De jury had onder meer lof voor het feit dat het duo na 24 uur een volledig afgewerkte app had die zo in Google Play kon worden gezet. Het duo wint een reis naar het Mobile World Congress in Barcelona, inclusief toegangsticket.

Medeorganisator en PXL-opleidingshoofd Toegepaste Informatica en PG Mobiele Applicatieontwikkeling Tristan Fransen blikt tevreden terug op de eerste editie. “We hadden gehoopt op iets meer bezoekers op zaterdag, maar vermoedelijk zat het goede weer daar voor iets tussen.” Wel denk hij onder meer over enkele kleinere events doorheen het jaar, dit bovenop het jaarlijkse grote event dat afgelopen weekend plaatsvond. Volgend jaar wordt Apps City opnieuw georganiseerd door de PXL en de Hogeschool Gent. Dan gaat het event niet in Hasselt maar wel in Gent door.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content