EMC betaalt 1 miljard voor turboflash-start-up

David Goulden, ceo van EMC Information Systems © Pieterjan Van Leemputten
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Storagespecialist EMC heeft niet minder dan een miljard dollar op tafel gelegd voor de overname van DSSD, een start-up die nog niet eens een product in de markt gezet heeft.

De overname vond plaats in mei, maar er werden destijds geen financiële details bekend gemaakt. The Register ontdekte het overnamebedrag echter op het palmares van een advocaat die de overname begeleidde.

Een miljard dollar betalen voor een start-up van amper 5 jaar oud en zonder kant-en-klaar product, is heel uitzonderlijk. The Register suggereert dat er achter de schermen een flinke biedingenoorlog heeft plaatsgevonden rond een technologie die in de storage-industrie een cruciale rol gaat spelen.

DSSD focust op de volgende generatie flash-opslag, waarbij de controllersoftware permanent in het werkgeheugen van de server wordt geladen en de opslag in all-flash-eenheden plaatsvindt. De snelheid van deze combinatie moet een sprong voorwaarts opleveren en wat prestaties betreft ver uitstijgen boven die van XtremIO, EMC’s huidige paradepaardje.

DSSD werd opgericht door twee mensen die bij Sun werkten, Jeff Bonwick en Bill Moore. Verschillende technologiebedrijven en investeerders staken al geld in het bedrijfje, waaronder EMC en SAP. Volgens Moore moet het eerste afgewerkte product eind dit jaar klaar zijn.

(FT i.s.m. Automatiseringgids)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content