Endare: vergaderen met tablets

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Endare ontwikkelt b2b-software voor tablets die bedrijven productiever moeten maken. Een eerste toepassing is een meeting tool waarbij de data gecentraliseerd wordt, en iedereen kan meevolgen van op zijn toestel.

Endare ontwikkelt b2b-software voor tablets die bedrijven productiever moeten maken. Een eerste toepassing is een meeting tool waarbij de data gecentraliseerd wordt, en iedereen kan meevolgen van op zijn toestel.

Endare is het geesteskind van Bram Vandewalle en Sander Goossens, twee burgerlijk ingenieurs gepassioneerd door software en moderne technologie. Toen ze merkten dat tablets langzaam maar zeker gemeengoed begonnen te worden binnen bedrijven, besloten ze de handen in elkaar te slaan.

Een eerste applicatie die Endare in de markt zet is een meeting tool voor de iPad waarmee je o.a. in realtime aan een document kan werken met collega’s, samen een takenlijst kan opstellen, een gemeenschappelijke agenda kan beheren, en gedeelde of persoonlijke aantekeningen kan maken.

“Het is de bedoeling om het realtime aspect verder uit te breiden naar andere niches, bijvoorbeeld ingenieurs die samen technische ontwerpen maken, of grafici die in groep aan tekeningen moeten werken”, zegt medeoprichter en cto Sander Goossens.

“Al onze applicaties hebben tot doel de productiviteit te verhogen”, klinkt het nog. “Hoe je het ook draait of keert: vandaag lopen de meeste meetings nog steeds op papier. Een tablet is vaak zelfs storend. Onze software zorgt er voor dat die toestelletjes een volwaardig onderdeel van de vergadering worden, en dat fysieke barrières verdwijnen.”

Bedrijven die zelf een software-idee hebben, kunnen overigens ook bij Endare terecht. “We zetten onze expertise in om toepassingen te ontwikkelen die op maat gesneden zijn van onze klanten.”
“Wat de platformen betreft, maken we eigenlijk geen onderscheid tussen iPad, Android, BlackBerry Playbook en Windows 8. Maar om een snellere time-to-market te kunnen realiseren, zal de meeting applicatie echter eerst voor iPad uitgebracht worden.”

“Wat het business model betreft, verkopen we licenties aan bedrijven”, aldus nog Goossens. “We installeren de software op hun tablets, en wij staan in voor de servers en de back up. Waarom we dat zelf doen? We voorzien sla’s voor het realtime aspect. Als we de hosting aan onze klanten zouden overlaten, kunnen we geen garanties geven betreffende snelheid en beschikbaarheid.”

Paspoort: Bedrijf: Endare, www.endare.eu Opgericht in: 2012
Zetel: Brecht
Aantal werknemers: 2
Investering: eigen startkapitaal van 10.000 euro, budget van IBBT in het kader van het iStart-programma tot 25.000 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content