Engagor haalt 2 miljoen euro op en opent kantoor in VS

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De Gentse start-up Engagor heeft 2 miljoen euro opgehaald in een kapitaalronde geleid door Hummingbird Ventures. Het bedrijfje opent ook een kantoor in San Francisco.

De Gentse start-up Engagor heeft 2 miljoen euro opgehaald in een kapitaalronde geleid door Hummingbird Ventures. Het bedrijfje, dat een all-in-one social media management oplossing aanbiedt, opent ook een kantoor in San Francisco. Engagor legt zich toe op het monitoren en analyseren van sociale media in opdracht van grote merken en organisaties. De software van de Gentenaars brengt op een geautomatiseerde manier in kaart wat mensen vertellen over je bedrijf op Facebook, Twitter, Foursquare of een ander netwerk, en maakt het mogelijk om meteen te reageren en vragen te beantwoorden.

Het bedrijfje werd in 2011 opgericht met een startkapitaal van slechts 6.000 euro, maar was al snel winstgevend. Intussen heeft het platform al meer dan 1 miljard berichten verwerkt en was het de eerste officiële partner van Google+ in Europa. Klanten als Microsoft, Coca-Cola, Carlsberg, Volvo en Ikea zijn kind aan huis bij Engagor.

Eind vorige week raakte bekend dat het team van ceo Folke Lemaitre 2 miljoen euro ophaalt, en met dat geld een kantoor opent in Silicon Valley. Het grootste deel komt van Hummingbird Ventures (1,5 miljoen), de overige 500.000 staat op het conto van een handvol business angels met it-investeerder Toon Vanparys op kop.

“We zijn trots dat we kunnen investeren in dit bedrijf”, zegt Frank Maene van Hummingbird Ventures, die voortaan een zitje krijgt in de Raad van Bestuur. “We waren onder de indruk van de volledigheid en van de diepgang van dit product, alsook van de klanten die er gebruik van maken. Dankzij Engagor kunnen bedrijven duizenden conversaties per dag verwerken.”

Het kantoor in San Francisco zal geleid worden door Steven Reading, voormalig medeoprichter van Dogster, een populair webplatform voor mensen met huisdieren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content