Evernote mikt op enterprisemarkt met business-extensie

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De virtuele geheugen-app Evernote mikt voortaan ook op de enterprise-markt met een speciale business-upgrade. Ceo Phil Libin kwam Evernote Business voorstellen op LeWeb in Parijs.

De virtuele geheugen-app Evernote mikt voortaan ook op de enterprise-markt met een speciale business-upgrade. Ceo Phil Libin kwam Evernote Business voorstellen op LeWeb in Parijs.

Zesenzestig procent van de 45 miljoen Evernote-klanten gebruikt de populaire geheugen-app ook op het werk voor het stockeren van interessante files, maar werkgevers lijken nog niet gewonnen voor de toepassing. De Evernote Business-extensie moet daar verandering in brengen.

Wie intekent op Evernote Business, werkt eigenlijk met twee accounts (weliswaar met dezelfde login): eentje voor persoonlijk gebruik, en eentje voor zakelijke data. Business-nota’s kunnen gedeeld worden met collega’s, en bedrijven kunnen nota’s beschikbaar maken voor werknemers door ze naar een soort van bibliotheek te uploaden.

Die bibliotheek kan centraal worden beheerd, maar ook gebruikers zelf kunnen er nota’s stockeren. Ceo Phil Libin van Evernote benadrukte op LeWeb in Parijs dat persoonlijke data en zakelijke files ten alle tijden strikt gescheiden blijven. Nota’s die gedeeld worden binnen de bedrijfsomgeving blijven wel beschikbaar nadat een werknemer de onderneming verlaten heeft, en zijn business-account geschrapt werd.

Evernote Business maakt het ook mogelijk om documenten, links en andere bestanden te bewerken en te delen met klanten. Een andere nieuwigheid is de toevoeging van een zoekfunctie naar ‘gerelateerde documenten’. Telkens wanneer iemand een nota opstelt en toevoegt, kan Evernote op zoek gaan naar ‘business-nota’s’ die informatie bevatten over hetzelfde onderwerp. Zelfs wanneer je naar informatie zoekt op Google, kan Evernote Business gerelateerde nota’s tonen.

De nieuwe extensie wordt in eerste instantie gelanceerd in 7 landen: Frankrijk, de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zwitserland, Canada en Japan, en wel voor Mac, iOS, Android en Windows. Wanneer België en de rest van Europa aan de beurt komen, is nog niet duidelijk.

Voor Evernote Business moet 10 dollar per gebruiker per maand worden betaald. Klanten kunnen voor die som 2 gigabyte per maand uploaden voor persoonlijk gebruik, en 2 gigabyte per maand voor hun business nota’s. Dat is twee keer zoveel als de ‘gewone’ Evernote Premium gebruikers vandaag krijgen.

Overigens heeft Evernote vrijdag nog 85 miljoen dollar opgehaald. Het bedrijf telt intussen al meer dan 1 miljoen gebruikers in meer dan 10 verschillende landen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content