Ex-Telenetbaas Duco Sickinghe pompt 1 miljoen in Gentse Teamleader

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Fortino, het durfkapitaalfonds van voormalig Telenet-ceo Duco Sickinghe, investeert 1 miljoen euro in de Gentse start-up Teamleader.

Fortino, het durfkapitaalfonds van voormalig Telenet-ceo Duco Sickinghe, investeert 1 miljoen euro in de Gentse start-up Teamleader.

Teamleader bouwt gebruiksvriendelijke online crm-, sales- en planning-software voor bedrijven. De starters telt al ruim 350 Belgische klanten, vooral kmo’s, maar ook grotere dienstenbedrijven zoals Eneco.

Medeoprichter Jeroen De Wit vertelt aan de krant De Tijd dat zijn bedrijf na amper 2 jaar al break even draait, en dat er in 2013 een omzet van 350.000 euro werd opgetekend. Om sneller te kunnen groeien, is er echter extra geld nodig.

In hun zoektocht naar kapitaal kwamen Willem Delbare, Jeroen De Wit en Mathias De Loore uit bij Fortino, het investeringsvehikel van voormalig Telenet-topman Duco Sickinghe en gewezen Telenet-cfo Renaat Berckmoes. Dat fonds investeert 1 miljoen euro in Teamleader, en verwerft daarvoor een minderheidsbelang.

“We willen snel verder ontwikkelen, en bij andere fondsen duurde het soms weken eer we een meeting vastkregen”, aldus De Wit in De Tijd. “Bovendien had Fortino het lef om, nog voor de investering, al mee te denken over ons businessplan. En het heeft het netwerk én de expertise in huis.”

De drie initiatiefnemers richten zich nadrukkelijk op de Europese markt, en niet op de Amerikaanse. “In de VS is er veel meer concurrentie in crm-software, en één van onze sterke punten is dat we vlotjes integreren met lokale software. Bovendien werken we samen met Bpost.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content