Failing Forward maakt falen bespreekbaar

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Ondernemers kunnen leren uit hun fouten. Dat is de boodschap die straks wordt meegegeven op Failing Forward in Brussel.

Ondernemers kunnen leren uit hun fouten. Dat is de boodschap die straks wordt meegegeven op Failing Forward in Brussel. “Omdat er in België zo’n sterk stigma hangt rond falen, worden negatieve ervaringen te weinig gedeeld.”

Het idee voor Failing Forward is ontstaan vanuit de vaststelling dat succesvolle ondernemers vaak zo worden opgehemeld dat er nauwelijks nog aandacht is voor het bloed, het zweet en de tranen die vooraf gingen aan dat succes, en de vele teleurstellingen waar de ondernemers mee te maken kregen.

Tegelijk hebben zakenlui die uit de bocht zijn gegaan het vaak moeilijk om opnieuw aan de slag te geraken, laat staan dat ze nog financiële steun zouden vinden voor een nieuwe project.

“In Europa kijken investeerders vooral achterom, naar de track record, terwijl in regio’s zoals Silicon Valley vooral het business-potentieel van het idee belangrijk is”, legt medeorganisator Karen Boers van Failing Forward uit.

Boers is het gezicht achter Startups.be, een koepelorganisatie die beginnende ondernemers wegwijs maakt in de wirwar van ondersteunende diensten, organisaties en andere instrumenten die beschikbaar zijn in ons land.

“In de VS is het zelfs een verdienste om een mislukt project achter de kiezen te hebben, want dat bewijst dat je als ondernemer bereid bent om risico’s te nemen, negatieve ervaringen te boven te komen en er iets uit te leren”, klinkt het.

“Omdat er in België zo’n sterk stigma hangt rond falen, worden die lessons learned jammer genoeg veel te weinig gedeeld”, aldus Boers.

“Daar willen we iets aan doen met deze conferentie, waar succesvolle ondernemers en andere rolmodellen op een eerlijke manier over hun vergissingen en mislukkingen komen vertellen, maar ook over wat ze daaruit geleerd hebben en hoe ze terug recht gekrabbeld zijn.”

Failing Forward, maandag 25 november in The Egg, Rue Barastraat 175 1070 Brussel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content