Figibox, de Belgische Whatsapp voor geocaching

Figibox mikt tegen eind 2014 op tienduizend gebruikers. © *

Figibox, de app waarmee je op schattenjacht kan gaan, is sinds kort beschikbaar in de appstore en telt al een duizendtal geregistreerde gebruikers. De initiatiefnemers zijn geen klein beetje ambitieus en hopen binnenkort 1 miljoen euro op te halen.

Figibox werd gelanceerd door Mathieu France en is een systeem voor real-time messaging à la Whatsapp, doet aan geocaching en maakt gebruik van augmented reality.

De ‘schatten’ bij Figibox zijn uiteraard digitaal: je ontvangt op je iPhone een bericht waarin je wordt gevraagd om een Figibox te gaan zoeken, en zodra je binnen een straal van 30 meter van de virtuele schat bent, vraagt je smartphone om de camera-functie op te zetten. Via augmented reality moet je dan met je camera de omgeving scannen om het kleine zeshoekige logo van Figibox te vinden, dat bijvoorbeeld verstopt is op een monument of een deur.

Klik en je schat wordt onthuld in de vorm van een bericht: een liefdesverklaring, het oproepen van een leuke herinnering of… een opdracht om ergens vlakbij een echte schat te vinden. Figibox biedt de mogelijkheid om persoonlijke berichten te sturen, gericht aan een groep of een publiek.

Linitix

Op technologisch vlak doet Figibox een beroep op Linitix, een andere jonge Brusselse onderneming die werd opgericht door veteranen van het web agency Tapptic. Geen van de drie partners in Figibox heeft een it-achtergrond.

De starter koestert de ambitie om tegen eind dit jaar een gemeenschap van ongeveer 10.000 gebruikers uit te bouwen. Het bedrijfje is naar eigen zeggen ook flink op weg om de komende weken 1 miljoen euro op te halen bij Belgische investeerders.

“Eén derde zal dienen om het platform te ontwikkelen (op Android), één derde zal worden gebruikt om mensen in dienst te nemen om de gemeenschap te beheren en één derde zal worden geïnvesteerd in marketing en sales, met name in het buitenland”, klinkt het. De opbrengsten moeten komen uit optionele betalende functies en uit contracten met bedrijven. Een potentiële klant die momenteel een eerste test doet, is Hello Bank. Figibox tekende onlangs voor de Triënnale in Brugge, in 2015.

Paspoort

Naam: Figibox.com (merk van Hotmobile bvba)

Oprichtingsdatum: App gelanceerd op 25 september

Maatschappelijke zetel: Brussel

Personeel: 4 (3 vennoten + 1 medewerker)

Kapitaal: 118.000 euro (via Hotmobile), hoopt binnenkort 1 miljoen op te halen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content