Forrester prijst Collibra als ‘leader’

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

In een nieuw rapport over data governance duidt Forrester Collibra aan als ‘leader’. Het nog jonge Brusselse bedrijfje moet er enkel IBM en Informatica naast zich dulden.

In een nieuw rapport over data governance duidt Forrester Collibra aan als ‘leader’. Het nog jonge Brusselse bedrijfje moet er enkel IBM en Informatica naast zich dulden. Collibra pakt met behulp van semantische technologie de informatiestructuur van organisaties aan. Het bedrijf bouwt software die de betekenis van data en berichten verduidelijkt, om die gegevens bruikbaar en herbruikbaar te maken in een business context.

In een rapport uit 2011 over de toenemende complexiteit van informatiemanagement, omschreef Garner Collibra ook al als ‘cool vendor’. Het Brusselse bedrijfje prijkte er naast Asana, de data governance start-up van Facebook medeoprichter Dustin Moskovitz.

Niet lang na de start werd Collibra al gecategoriseerd als ‘belangrijke speler’ door PricewaterhouseCoopers, en in 2010 kreeg de spin-off van de VUB de award voor ‘Start-up of the Year’ van Data News.

Collibra kon de voorbije jaren al 2,2 miljoen euro ophalen bij Brustart, BI3 Solutions en Newion Investments, en ook Innoviris, het instituut ter bevordering van het wetenschappelijk onderzoek en innovatie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, investeerde al 300.000 in het softwarebedrijf.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content