Foxconn is geïnteresseerd in Belgische start-ups

© Foxconn
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

“We hebben 150 miljoen euro aan de kant gezet om te investeren in Europese start-ups”, vertelde de Europese Foxconn-baas Jean-François Baril aan twintig Waalse ondernemers die op bezoek gingen bij ’s werelds grootste producent van elektronische apparaten in Taiwan. “België is trouwens een interessante markt.”

Net zoals de meeste andere technologiebedrijven kijkt ook iPhone-bouwer Foxconn met veel interesse naar wat er zich allemaal afspeelt in het start-up wereldje. Het bedrijf heeft zelfs een investeringsfonds opgericht dat 1,5 miljard dollar in de portefeuille heeft, en dat minderheidsparticipaties neemt in technologiestart-ups die interessant kunnen zijn voor het conglomeraat.

Specifiek voor Europa heeft Foxconn 150 miljoen dollar aan de kant gezet, een boodschap die op heel wat interesse kon rekenen bij de Belgische ondernemers die in het kielzog van Waals vicepresident en Minister van Economie en Innovatie Jean-Claude Marcourt (PS) een bezoek brachten aan de hoofdzetel van het bedrijf in Taiwan.

Overigens hééft het megabedrijf (dat werkt verschaft aan ruim 1,1 miljoen mensen en een omzet draait van 150 miljard dollar) intussen al geïnvesteerd in twee Europese IoT-start-ups. Eéntje daarvan is het Franse Actility, dat samen met Proximus een IoT-netwerk uitrolt in ons land.

“We hebben 12 miljoen geïnvesteerd in Actility, goed voor een belang van ongeveer 10 procent”, aldus chef Europa Jean-François Baril. “Het is sowieso de bedoeling om de blik wat meer naar buiten te richten en om kenbaar te maken dat we méér doen dan assembleren en produceren. België is zelfs een interessante markt, al was het maar omwille van zijn aantrekkelijk fiscaal regime.”

“De boodschap naar Europa toe moet zijn dat wij een ideaal en allesomvattend platform in de aanbieding hebben”, vult pr-verantwoordelijke Jimmy Huang van Foxconn aan, “ook voor start-ups die op zoek zijn naar een betrouwbare (hardware)partner. We kunnen hen zelfs helpen met design of met verkoop, moest dat nodig zijn.”

Lees onze volledige reportage van bij Foxconn in Taiwan in de printversie van Data News die sinds vrijdag beschikbaar is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content