Gentse ‘legaltech’ start-up LegalFly haalt 15 miljoen op

Het LegalFly-team © LegalFly
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

Het jonge AI-bedrijf, dat vorig jaar werd opgericht, wil met het geld snel schalen en verder uitbreiden.

De vijftien miljoen werd opgehaald in een Series A-investeringsronde geleid door Brits investeringsfond Notion Capital. Ook het Belgische Fortino stapt in, net als een Amerikaans technologiefonds, Bond Capital.

De financiering is opvallend, omdat LegalFly nog maar een jaar bestaat. De Gentse start-up maakt een AI-platform dat juridische diensten voor bedrijven moet democratiseren. De AI-assistent anonimiseert daarbij wel gegevens voordat ze ooit het large language model bereiken, waardoor klantendata in principe nooit het kantoor verlaten. ‘LegalFly herdefinieert de manier waarop juridische diensten worden geleverd en zorgt ervoor dat deze toegankelijker worden binnen een bedrijfsomgeving,’ zegt Ruben Miessen, CEO van LegalFly, in een persbericht.

Met het verse kapitaal wil de jonge start-up verder uitbreiden. Er zijn ambitieuze plannen om het huidige team van acht mensen tegen het einde van dit jaar te verdrievoudigen. Ook wil de start-up zich verder in Europa vestigen. De vijftien miljoen van deze ronde komt overigens bovenop een eerdere ronde van twee miljoen euro, waarbij ook Mehdi Ghissassi van Google’s Deepmind instapte.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content