Gentse NGData neemt Nederlandse videotechnologie over

. © .
Magali De Reu Ondernemer, journalist, spreker en auteur van 'Aut of the Box'

De Gentse specialist in big data NGData neemt Rednun over: een in Nederland gevestigde onderneming gespecialiseerd in het maken van gepersonaliseerde, datagestuurde filmpjes.

De overname versterkt de positie van Lily Enterprise, het platform van NGData dat bedrijven een oplossing biedt om relevante klantervaringen aan te reiken. Rednuns datagestuurde videotechnologie zal daarin worden geïntegreerd. “Dankzij deze overname zal NGData een volledige oplossing kunnen aanbieden die inzichtgestuurde processen gebruikt om een optimale klantenervaring aan te bieden”, bevestigt Michel Akkermans, voorzitter van de raad van bestuur bij NGData.

In de toekomst zal NGData zich blijven richten op datarijke sectoren, zoals financiële diensten, de media, het uitgeverswezen en de telecom. Voorts zal het bedrijf zich verder inspannen om een systeem op poten te zetten dat klantenervaringen via meerdere kanalen automatiseert en optimaliseert. “Klanten verwachten steeds meer,” stelt NGData-ceo Luc Burgelman, “ze willen als individu worden behandeld, niet als deel van een samengestelde categorie. Door onze oplossing te combineren met de slimme videotechnologie van Rednun, zullen we de manier waarop bedrijven omgaan met digitale transformatie ingrijpend veranderen en marketing doeltreffender maken.”

NGData telt een honderdtal medewerkers. Naast het kantoor in Gent, zijn er ondertussen al vestigingen in Parijs, San Francisco en New York. Pas opende ook in Singapore een filiaal de deuren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content