Gentse start-up lanceert app voor beleggers in digitale munten

Lorenz Bogaert en Toon Coppens, mede-oprichters van Opus Labs, stonden in een ver verleden aan de wieg van socialenetwerksite Netlog © Isabel Pousset

De nieuwe Gentse start-up Opus Labs stelt vandaag haar eerste app ‘Delta’ voor. Die moet het beleggers in cryptocurrencies gemakkelijker maken om de evolutie van hun investeringen op te volgen.

Nu het aantal virtuele munten al lang niet meer op één hand te tellen is en start-ups die geld willen ophalen ook al hun eigen digitale munten beginnen uit te geven, wordt het voor beleggers moeilijk om het overzicht nog te bewaren.

De nieuwe app Delta, die gratis te downloaden is voor Android en iOS, moet hen nu helpen om hun beleggingen in verschillende munten gade te slaan. De portfolio ondersteunt meer dan 2000 verschillende cryptocurrencies en laat gebruikers ook toe om munten die nog in oprichting zijn (zoals Initial Coin Offerings), toe te voegen als investering.

“Het investeren in verschillende cryptovaluta is een kluwen van allerhande zogenaamde ‘exchanges’ die je moet managen”, zegt Nicolas Van Hoorde, bedenker van de applicatie. “Een app zoals Delta is dus echt wel noodzakelijk van zodra je iets verder gaat kijken dan Bitcoin alleen.”

Samen met onder meer Lorenz Bogaert en Toon Coppens, die eerder aan de wieg stonden van de socialenetwerksite Netlog en vastgoedsite Realo, richtte hij onlangs de start-up Opus Labs op. De Gentenaren willen zich nu volledig richten op blockchain-gerelateerde technologie. “Delta is nog maar onze eerste stap. We verwachten dat we op relatief korte tijd veel verder zullen gaan dan enkel portfoliobeheer”, zegt Toon Coppens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content