Gentse start-up Showpad breidt uit naar Londen

© web

De Gentse start-up Showpad blijft uitbreiden. Binnenkort opent er een kantoor in Londen en ook voor het Gentse hoofdkwartier is er nood aan een grotere locatie.

“We hebben net iemand aangenomen om ons UK office te leiden. Die persoon start in maart en tegen april willen we volop draaien hier,” zegt David Du Pré, vicepresident sales bij Showpad. “We zijn al langer actief in de UK, ondanks dat we dat volledig vanuit België doen. Zo hebben we onder meer Fujifilm, Xerox en Unilever binnengehaald. Maar om nog meer op die markt te focussen, willen we een derde kantoor openen, na Gent en San Francisco.

De exacte locatie staat nog niet vast, zegt Du Pré. “Maar waarschijnlijk in de buurt van Old Street, daar zitten nog andere technologiebedrijven dus de kans is groot dat we ons in die omgeving vestigen.”

Grotere locatie in Gent

Het Londense kantoor wordt hoofdzakelijk een salesvestiging. Al het ontwikkelwerk gebeurt vanuit Gent. Showpad klokte begin vorig jaar nog af op iets meer dan twintig werknemers. Vandaag staat de teller op 62 mensen. Al is dat maar een voorlopig cijfer, want ook voor Gent kijkt Showpad uit naar een grotere locatie.

“Eerst zaten we samen met de mensen van In The Pocket, die dan verhuisden naar de Vrijdagmarkt. Maar onze tweede verdieping zat ook op zes maanden vol”, zegt Du Pré. “De bedoeling is om in april te verhuizen.”

De exacte locatie wil Du Pré nog niet kwijt, maar Showpad blijft binnen Gent. “Het is niet makkelijk om iets te vinden dat future proof is. Maar wie in Gent woont, kan nog altijd met de fiets naar kantoor komen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content