GitLab haalt 268 miljoen binnen

Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

Ontwikkelaarsplatform GitLab haalt 268 miljoen dollar binnen in een series E kapitaalsronde. Verwacht wordt dat dit de laatste investeringsronde zal zijn voordat het bedrijf naar de beurs trekt.

De ronde werd geleid door zakenbank Goldman Sachs en Iconiq Capital. Met de investeringsronde trok GitLab zowel nieuwe als bestaande investeerders aan, waaronder Y Combinator Continuity Fund.

GitLab, een ontwikkelaarsplatform dat geldt als belangrijke concurrent voor het vorig jaar door Microsoft gekochte Github, wordt nu geschat op een waarde van zo’n 2,7 miljard dollar.

Het bedrijf lijkt daarmee te profiteren van een trend naar digitalisering, waarbij DevOps tools, zoals platformen om apps te ontwikkelen, testen en code te delen, steeds belangrijker worden. Met de extra fondsen wil het bedrijf verder investeren in security, monitoring en de verdere uitbouw van het product, om zo een ‘compleet DevOps platform’ te worden, aldus Michael McBride, chief revenue officer bij GitLab, in een mededeling.

GitLab is van plan volgend jaar naar de beurs te trekken, op 18 november 2020 om specifiek te zijn. Dit zou dan ook de laatste klassieke investeringsronde zijn die het bedrijf uitschrijft.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content